ШАХТА

Юрий Дмитрулин: "Чемпионство 2001 года? Такое не забыть!"

Юрий Дмитрулин:

Известный в прошлом защитник ""Динамо" Юрий Дмитрулин вспоминает эпизоды из жизни связанные с "Шахтером" в интервью корреспондентам  УФ

— Пам’ятаєте як здобувалося чемпіонство 2001 року?
— Таке не забути! Випередили донецький «Шахтар» на одне очко. Згадую, як в останньому турі зустрічалися з «Дніпром» і програвали по ходу гри 0:1. Поки тривав наш двобій, «Шахтар» у Донецьку здобував перемогу, й це означало, якщо втратимо залікові бали, то саме «гірники» здобудуть чемпіонство. Знаю, що коли вболівальникам у Донецьку за п’ять хвилин до завершення київського матчу оголосили результат нашої гри, то вони вже почали святкувати. Можна тільки уявити їхнє розчарування, коли вони дізналися, що за ці п’ять хвилин ми двічі забили й виграли чемпіонат.

— Десь хвилині на 80-й не виникало думок, що втрачаєте чемпіонство?
— Навпаки — був упевнений, що обов’язково дотиснемо. Дніпропетровці на той момент уже повністю вибилися з сил, сіли на свою половину й тільки відбивалися.

— Як гадаєте, «Шахтар» тоді стимулював гравців «Дніпра», щоби вони відібрали у вас очки?
— До речі, саме на початку «нульових» в Україні й почалося стимулювання футбольних клубів третьою стороною. Перед зустріччю з дніпропетровцями, пам’ятаю, як проти нас у схожому стилі билася «Ворскла». У Полтаві так само забили переможний м’яч за кілька хвилин до кінця гри. Після цього один із футболістів полтавського клубу з болем у серці сказав: «Бачу, як вдалині від’їжджає моя Ауді А8». А ось гравці «Дніпра» після того, як вони на вирішальних хвилинах не змогли втримати для «Шахтаря» чемпіонський рахунок, навіть плакали.

— Чи знали, скільки грошей обіцяли вашим суперникам?
— Ширилися чутки, що 2–3 мільйони доларів на команду.

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML