ШАХТА

Тепловізор

29.01.2024 19:48

Тепловізор

Прилад, який виявляє предмет або об'єкт завдяки фіксації інфрачервоних хвиль, невидимих для людського ока, відіграють важливу роль у багатьох сферах. Тепловізор використовується не лише для виявлення здобичі в темному лісі, але і при виконанні бойових завдань, пожежотушинні і т. д.

Основні характеристики тепловізорів

Під час покупки підходящого варіанту важливо ознайомитися з його основними параметрами, а саме:

  • Роздільна здатність детектора тепловізора - чим вища цифра, складена з двох комбінацій, тим краща якість, контрастність і яскравість зображення. Для полювання на невеликих відстанях, колективного загону підійдуть менш потужні за чутливістю апарати.
  • Ступінь масштабування об'єктива - візуальне збільшення віддаленого об'єкта, чим вищий показник, тим далі відстань. При цьому слід пам'ятати, що поле зору зменшується.
  • Частота оновлення кадрів - важливий параметр, від якого залежить якість зображення, оптимальна цифра від 50 ГЦ і вище.
  • Наявність автономного живлення і його тривалість: сучасні тепловізори живляться від стандартних, акумуляторних батарейок, можуть мати подвійне живлення.

Важливими для зручності експлуатації і транспортування є розміри приладу та вага. Виробники прагнуть мінімізувати ці параметри, але професійні користувачі намагаються придбати тепловізор із масою додаткових функцій і міцним, водонепроникним корпусом для тривалого і якісного використання.

До додаткових корисних функцій обов'язково слід віднести:

  • наявність вбудованого далекоміру для визначення відстані від користувача до об'єкта;
  • наявність безшумної калібровки для мінімізації шуму і прихованості стрільця;
  • наявність відео-, фото- запису та збереження інформації на картку пам'яті.

Вищезазначені характеристики впливають на якість отримуваної інформації і, отже, на вартість пристрою. Моделі від провідних і перевірених брендів коштують немало, але служать багато років і дозволяють власнику отримати масу трофеїв, повністю виправдовуючи одноразові витрати при покупці фірмового тепловізора.

Процес вибору - це відповідальний момент, адже від нього залежить результат вилазки за здобиччю, проведення військової операції, виявлення місць загоряння, дослідницьких робіт і т. д.

Де купити якісний тепловізор

Найбільшим постачальником оптичної продукції від легендарних світових брендів є інтернет-магазин "Профоптика". Компанія проводить пряму співпрацю з виробниками, що дозволяє формувати на представлені в каталозі моделі вигідні ціни. Бажаючим купити тепловізор для полювання, військових справ та інших завдань достатньо підтвердити обраний товар у кошику, і на зв'язок вийде професійний консультант ресурсу. Спеціаліст детально опише властивості моделі, за необхідності допоможе підібрати більш оптимальний варіант, відповідний побажанням і фінансовим можливостям покупця.

Доставка в будь-який регіон України займає всього 1-2 дні, оплатити можна зручним для себе способом - через банк, термінал чи накладеним платежем при отриманні посилки.

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML