ШАХТА

Томаш Хюбшман: "В Германии мы будем играть сильнее"

15.02.2013 16:17

Томаш Хюбшман— Томаше, чи вплинув на результат дефіцит офіційних матчів?
— Думаю, так. Усе-таки «Боруссія» перебуває в ігровому тонусі, а для нас це була перша неконтрольна зустріч за останні два місяці. Звичайно, німці перевершували нас у динаміці. Правда, навіть попри це, ми не мали права пропускати ті два м’ячі, особливо — другий, наприкінці зустрічі.

— Це прорахунок центра оборони?
— За гарячими слідами складно сказати. Під час розіграшу стандартів у кожного є «свій» гравець, якого треба тримати. Отже, не вистачило концентрації.

— Під час матчу складалося враження, ніби «Шахтар» діє на тлі втоми після зборів?
— Ну, десь ви маєте слушність. У функціональному плані ми ще не набрали своїх колишніх кондицій. А «Боруссія» вже три тижні проводить офіційні зустрічі, тому й виглядала свіжіше.

— Для вас, часом, несподіванкою не стало те, що навіть пропустивши іспанський збір, опинилися в старті?
— Ні, я ж бо тренувався в загальній групі. Справді, коли команда поїхала в Іспанію, трохи прихворів. Але все це вже в минулому, можу грати.

— Що вас здивувало в грі «Боруссії»?
— В принципі, нічого. Ми ж переглядали відеозаписи її матчів. Із урахуванням цього й була вибудована тактика. Наприк­лад, часто використовували дальні передачі, намагаючись відсікти ними групи гравців суперника. Ось бачите, одним із пасів Ракицького вміло скористався Коста й забив м’яч.

— А хто з головного атакуючого тріо — Ройс, Гетце, Левандовскі — особливо запам’ятався своєю майстерністю?
— Усі названі вами виконавці дуже високого рівня. Та й у нас в команді футболісти не слабкіші. А взагалі «Боруссія» бере своє насамперед командною грою.

— До матчу в Донецьку багато експертів розцінювали шанси на вихід у чвертьфінал донеччан і дортмундців як 50 на 50. А зараз кому віддаєте перевагу?
— Ну, зрозуміло, що шанси «Боруссії» зросли. Але я би не поспішав із висновками. У Німеччині ми гратимемо сильніше й цілком можемо перемогти.

— А котел із 80-ма тисячами вболівальників «Борусії» на Signal Iduna Park — не проблема?
— Глядачі ж на футбольне поле не виходять (сміється).

 

Источник: Дмитро ДОЙНІКОВ, «Український футбол»

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML