ШАХТА

Андрей Пятов: "Не скажу что я мастер по отбиванию 11-метровых"

Федерація футболу України підводить підсумки акції, організованої для вболівальників напередодні товариського матчу національної збірної країни з командою Норвегії. Нагадаємо, що ми пропонували шанувальникам українського футболу поставити запитання чотирьом гравцям нашої збірної − Андрію Пятову, Андрію Богданову, Роману Безусу та Роману Зозулі.

Сьогодні пропонуємо вашій увазі відповіді голкіпера збірної України та донецького «Шахтаря» Андрія Пятова.

Андрей Пятов

- Як ти оцінюєш гру проти Норвегії?
- Складний матч в плані боротьби. Не пропустили, двічі забили − значить із завданням впоралися. А взагалі, це був гарний спаринг.

-  Здалося, що поле було не найкращої якості…
- Верхній шар взагалі «їхав». Ви самі бачили, скільки разів падали футболісти. Ти намагаєшся загальмувати, а верхній  шар з’їжджає. Коли газон вже «порили», стало важко грати низом.

- У ситуації з пенальті, ти вирішив не вгадувати, куди буде пробивати Ельюнуссі, а зіграти «по удару»?
- Можна помітити, що зараз майже всі футболісти пенальті б'ють з паузою. Тому вирішив реагувати по удару. Не скажу що я майстер по відбиванню 11-метрових. Вийшло, як вийшло.

- На молодіжному Євро-2006 на післяматчеві серії 11-метровіх виходив Олександр Рибка, який тоді вважався спеціалістом по пенальті…
- Мені легше в грі відбити пенальті, ніж у післяматчевій серії. Але коли треба, то вже нікуди не дінешся (посміхається).

- Перший офіційний матч збірної в 2013 році, який відбудеться у Варшаві, мабуть, найважливіший у відборі. З розряду «Пан, або пропав».
- Можна й так сказати. Але ми вийдемо на поле за рахунку 0:0, й будемо битися.

- Як оцінюєш збірну Польщі?
- Хороша команда. Ми з «Шахтарем» будемо грати з дортмундською «Боруссією» в Лізі чемпіонів. В німецькій команді три футболісти збірної Польщі. Їх присутність в складі такої команди, як «Боруссія» багато про що говорить.

- Як ти особисто оцінюєш шанси збірної на вихід із групи?
- Шанси завжди є. Потрібно боротися до кінця. Ми рухаємося від матчу до матчу. Будемо дивитися в майбутнє, викладатися в кожній грі, а потім будемо говорити.

 

Источник: ФФУ

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML