ШАХТА

Особливості українських вишиванок для чоловіків

05.02.2020 18:52

Особливості українських вишиванок для чоловіків

Українська вишиванка користується великою популярністю не тільки серед жінок, але й чоловіків. Вишиту сорочку в національному стилі можна поєднувати і з суворим піджаком, і джинсами. Велика різноманітність моделей пропонує гуртівня вишиванок у Львові, тому підібрати виріб не складе особливої праці.

Особливості чоловічих вишитих сорочок

Перше, на що треба звернути увагу при купівлі чоловічої вишиванки, це її цільове застосування. Наприклад, такий одяг стане відмінною альтернативою класичній білій сорочці, яку традиційно одягають на свята та урочисті заходи. Також вишиванку можна одягати під піджак і створювати сучасний діловий образ стильного та впевненого чоловіка.

Для створення оригінального повсякденного образу чоловікам пропонуються вишиті сорочки вільного крою або футболки з трикотажу з унікальним орнаментом. Що стосується орнаменту, то він відрізняється унікальністю і неповторністю, має своє особливе значення.

Тому при покупці слід уточнити значення візерунка на вишитій сорочці. З давніх пір вважалося, що вишиванка – це оберіг від хвороб, негативу та інших життєвих проблем. До такого національного одягу ставляться з повагою і душевною теплотою, а зберегти якісний первісний вигляд допоможе акуратний догляд.

Не допускається машинне прання та використання агресивних пральних порошків, рекомендується прати вручну в теплій воді і мильному розчині. Гладять таку сорочку тільки з виворітного боку і вішають на тремпель. Перед тим, як купити вишиту сорочку чоловічу, необхідно визначитися з основним кольором, типом вишивки (ручна або машинна), видом ниток і правильно підібрати розмір.

Що потрібно знати при виборі чоловічої вишиванки?

Вибираючи чоловічу вишиванку, необхідно звернути увагу на тип і техніку вишивки. Вишивка може бути на самому полотні або на спеціальній накладці. Ручна робота на домотканому полотні вимагає більше сил, терпіння і концентрації уваги, тому такі вироби унікальні і коштують дорожче.

Раніше вишиванки виготовлялися з льняного полотна, але сьогодні сучасні дизайнери пропонують вироби з шовку, віскози, бавовни, суміші натуральних і синтетичних компонентів.

В залежності від типу крою чоловічі вишиванки бувають без коміра, з стійкою і відкладним коміром. Рукава можуть бути довгими і короткими, з манжетами і без них. В залежності від регіону відрізняється і вишивка, наприклад, в одному регіоні вишивають тільки білими нитками, а в іншому використовуються різнобарвні нитки.

Для чоловічої вишиванки вишивка, як правило, складається з геометричних візерунків, і рідше з рослинами та зображеннями тварин. Наприклад, вишите дубове листя є символом сили, багатства і твердого характеру. Вибираючи колір сорочки, слід орієнтуватися на особисті переваги або колір очей чоловіка. Колір вишитої сорочки повинен відповідати характеру і внутрішньому стану людини, тому вибір індивідуальний.

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML