ШАХТА

Первый раз Марко Девича

10.07.2012 14:46

Первый раз Марко Девича

Сербський українець не вигравав допоки жодного трофея в житті.

Ба, більше - навіть не грав у матчах, в яких вирішувалася доля якогось кубка.

Зі «Звездарою», «Железником», «Радничками Новими» та «Вождовацем» уродженцю Бєлграда справді не щастило в цьому контексті: з усіма перерахованими клубами (при живих-то «Партизанові» та «Црвені Звєзді»!) здобути бодай щось у рідному чемпіонаті було майже неможливо.

Що й казати, якщо стрімкий прогрес «Звездари» - першого професіонального клубу Марко - завершився вбивством його президента. Загалом же про рівень тих клубів говорить і той факт, що в останньому чемпіонаті Сербії лише «Раднички Нові» грали в елітному дивізіоні.

Не секрет, що луцька «Волинь», яка стала новим етапом у кар’єрі Девича, м’яко кажучи, теж не була фаворитом вітчизняної (тоді ще вищої) ліги, хоча й «зробила» на чолі з Віталієм Кварцяним з Девича футболіста: «Мені Кварцяний дав дуже багато.

Під його керівництвом я зробив великий крок уперед у розвитку. Це стосується практично всього: і моєї індивідуальної майстерності, і мого сприйняття командної гри. За це я йому дуже вдячний і, як кажуть у вас, знімаю перед ним капелюха», - зізнається виконавець. Ну, а розповідь самого Кварца про те, як він торгувався за таланта в Сербії, — то окрема, вельми повчальна, історія.

Зрештою, шість поспіль бронзових нагород із «Металістом» за стільки ж років перебування в клубі - це допоки всі досягнення нападника, якими він навряд чи залишився задоволений. Отже: разом із «Шахтарем» форвард може не тільки дебютувати в Лізі чемпіонів, а й виграти нарешті бодай щось у своєму житті.

Власне, сам футболіст і зізнався, що про якісь серйозні здобутки йому нічого поки й говорити: «Я ніколи в житті не вигравав трофеїв, тому цей матч матиме величезне значення для мене. Все-таки Суперкубок може стати моїм першим Кубком у житті».

За прогнозами фахівців, Девич у новому сезоні таки стане гравцем основного складу (та й Мірча Луческу теж висловився у контексті, що Марко обов’язково допоможе команді в Лізі чемпіонів), тож усі свої амбіції футболіст зможе реалізувати.

Найближче випробування - вже сьогодні.

 

Источник: «Український футбол»

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML