ШАХТА

Виктор Вацко: "Для меня это дикость"

24.03.2014 15:31

Виктор Вацко:

Виктор ВацкоТелекомментатор Виктор Вацко прокомментировал ситуацию в детско-юношеском футболе, отвечая на вопрос своих читателей на конференции в matchday. Вопрос был тот же, что и главному редактору украинского еженедельника "Футбол" Артему Франкову.

"Я думаю, що лише наївна, далека від реальності людина вірить у відсутності корупції в дитячо-юнацькому футболі. На жаль, Ваш випадок - не поодинокий.
Для мене особисто це дикість. Дикість, яка частково дає відповідь на запитання, чому ми часто досягаємо успіхів на дитячо-юнацько-молодіжному рівні, а потім, на дорослому рівні, юні "таланти" кудись зникають.

Як із цим боротися? Це повинен робити кожен клуб локально. По-перше, тренерам, що працюють з дітьми створити належні умови, в тому числі й матеріальні, включно із системою бонусів за підготовку гравця. Але й контролювати роботу цих тренерів, вимагати не результату на табло, а саме підготовки гравців. По-друге, суворо карати хабарників - звільнення негайне з подальшою неспроможністю працювати у дитячо-юнацькому футболі. Але тут потрібно дуже обережно підходити до кожного окремого випадку, оскільки батьки теж бувають - ого-го. Приведуть лісоруба, який на м*яч гавкає, а потім розповідають, що їх синочок-Мессі не потрапив у школу, оскільки тренер вимагав хабаря. Такі випадки теж бували.

Я думаю, що економічна ситуація в країні багатьох підштовхне до раціонального використання вітчизняних "ресурсів", а грамотних мудрих власників клубів до інвестицій у власні дитячо-юнацькі академії і відповідного жорсткого контролю.

Я хочу вірити у краще", - написал комментатор, поработавший ранее на административной должности в ФК "Карпаты" (Львов).

Источник: Шахта.org

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML