ШАХТА

Испанская пресса заподозрила Зозулю в неонацизме

Минулого року від іспанських видань дісталось Євгену Коноплянці. Цього разу десяток ЗМІ вирішили, що тризуб – це символ «Правого сектору».

ABC de Sevilla

У посиланні видання промовисто використовує «Неонацистська провокація Зозулі»

Испанская пресса заподозрила Зозулю в неонацизмеА у самій статті одну зі сторін війни називають «проросійськими ополченцями»: «Футболіст, який рішуче підтримує свою армію проти проросійських ополченців і завжди виступав за те, щоб Донецьк і Луганськ не були анексовані Росією.

Зозуля був у центрі уваги ЗМІ, коли виставив на аукціон свою футболку, в якій грав проти збірної Іспанії на «Рамон Санчес Пісхуан» з метою зібрати кошти для 25-ї окремої повітряно-десантної бригади. Дуже неоднозначний жест з огляду на те, що в той час відбувалось загострення бойових дій між українською армією та проросійськими ополченцями».

El Correo

«Футболіст, чиї вчинки викликають полеміку, став одним з ідолів усіх патріотів з лав Збройних сил України у цьому конфлікті. Активно співпрацюючи з ініціативами з залучення коштів, він навіть розмістив фото для реклами «Народної Армії», організації, яку створили ультрас «Дніпра» (його попередньої команди). Багато з них пішли добровольцями в батальйон «Азов», більшість якого складають українські неонацисти і який фінансується відомим олігархом Ігорем Коломойським».

Reporte 24

На Reporte 24 стаття вийшла під заголовком: «Новий гравець Бетіса Зозуля прибув у футболці ультраправої української партії». У тексті йдеться:

«Навколо гравця виникли суперечки через те, що він прилетів у Севілью у футболці «Правого Сектору», націоналістичної і парамілітарної української партії.

«Правий сектор» – це крайня права партія антиросійського та антисемітського характеру, і яка виступає за «Україну для українців».І Зозуля без вагань вийшов у футболці цієї партії неонацистського спрямування».

Betis.com

Матеріал з промовистим заголовком: «Неонацистська провокація Зозулі, нового гравця Бетіса»

«Його зв’язок з «Правим Сектором» підкреслює ідеологічні погляди цього спортсмена, який відкрито підтримує цю політичну націоналістичну і парамілітарну українську партію, пов’язану з такими ідеологічними течіями як нацизм та фашизм.

…у січні 2014 деякі члени цієї партії виступили головними учасниками серйозних сутичок у Києві, в результаті яких більше 100 людей, з яких 30 були правоохоронцями, загинули».

Público TV

В сюжеті PúblicoTV особлива увага приділяється символу на футболці Зозулі.

«Роман Зозуля… відомий своєю підтримкою українського фашистського угруповання «Правий Сектор»… був одягнений у футболку з символом крайньої націоналістичної партії. Зозуля… також показував цей символ у своїх соціальних мережах».

Sport.es

Це видання зазначило, що символ на футболці схожий на логотип «Правого Сектору».

А так це Sport.es оцінив привітання Зозулі з Днем захисника України: «У своїх соціальних мережах футболіст проявляє велику симпатію до цієї партії».

Источник: tribuna.com

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML