ШАХТА

Мирослав Ступар: "Украина выиграла благодаря везению и Пятову"

10.10.2014 14:25

Мирослав Ступар: Украина выиграла благодаря везению и Пятову

Відомий у минулому футбольний арбітр Мирослав Ступар вважає, що матч Білорусь – Україна належить до категорії тих, коли результат залишається, а саму гру варто забути.

- Малюнок гри мені не сподобалася, він був другорядним, - каже наш експерт. – Були хіба якісь окремі цікаві епізоди. Склалося враження, що як не старався Михайло Фоменко налаштувати хлопців, вони недооцінили суперника. Раніше усі думали, що білоруси вміють тільки захищатися, а учора з’ясувалося, що вони вміють ще й атакувати. Лише завдяки П'ятову і везінню наша збірна учора виграла.

- Матч «Динамо» - «Шахтар» позначився на грі збірної?
- Так грають у Європі. Ми звикли до недільного циклу: один матч на вихідних, а потім тиждень тренувань. У Європі грають і тренуються по-іншому. Нам потрібно звикати і не робити з цього проблему. Хто складав календар, був в курсі того, що збірна бореться за путівку на Євро. Безумовно, двох днів для відновлення замало, потрібно хоча би три дні. Але потрібно відштовхуватися від того, що є і в цих умовах давати результат. Добре, що поталанило обіграти білорусів. А сама гра, думаю, нікому не сподобалася. Не було командної швидкості, не було креативу (такого, як у матчі «Динамо» - «Шахтар»). Таке враження склалося, що взагалі, це був товариський матч.

- Словаччина обіграла Іспанію. Можна тепер сказати, що словаки одні із фаворитів групи?
- Фаворитом є Іспанія. А Словаччина, Україна, Македонія, Білорусія – це команди, що боротимуться за друге місце. Осічки в усіх бувають. Так, в Іспанії є проблеми, але це дуже сильна команда. Взагалі, усе тільки починається. Словаки зробили добрий заділ, здобули очки в матчах із конкурентами. Але уся боротьба попереду, головне, щоби українці не втрачали очки.

Источник: Футбол 24

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML