ШАХТА

Виктор Вацко: "Надеюсь, что сборную не постигнет судьба "Титаника"

11.09.2014 15:47

Виктор Вацко:

Виктор Вацко

Известный телекомментатор Виктор Вацко поделился своим мнением с подписчиками конференции на matchday по поводу будущего сборной Украины и много-го другого, что с ней связано.

Про стиль Михаила Фоменко

Насамперед, стиль гри будь-якої команди визначає тренер. І саме тренер заточує, або підбирає під своє бачення футболу тих гравців, що у нього є в наявності. Тільки той, хто зовсім далекий від футболу, не знав футбольної філософії Михайла Фоменка. Команди цього тренера, умовно кажучи, ніколи не гратимуть у тікі-таку. Я б не здивувався, якби навіть Мессі у Михайла Івановича був змушений стелитися на полі у підкатах. Я десь розумію Фоменка і його консерватизм (слово, яке в контексті Михайла Івановича останнім часом стали дуже вже часто вживати), адже вдаватися до якихось вагомих експериментів зі стилем, змінювати свої погляди на футболу зараз було б величезним ризиком. Національна збірна - це команда номер 1. Тут повинні бути зібрані уже готові, сформовані фахівці (як тренери, так і футболісти, адміністративний штат). І це, однозначно, не місце для якихось дослідів та експериментів.

Безперечно, знало про футбольні погляди Фоменка і наше поважне керівництво ФФУ. І, незважаючи на це, чи, може, враховуючи саме це, зробило свій вибір на користь Михайла Івановича.

Відтак, вибір зроблено. Ми, умовно кажучи, уже сіли в човен і вийшли у відкрите море.

І тепер нам лише залишається стежити за тим, що відбувається. І вірити у команду, сподіваючись, що човен цей уникне долі "Титаніка".

Про відповідальність у випадку відсутності результату, сподіваюсь, ніхто не забув...

О вере команды в выход на Евро-2016

Дуже багато різких, завчасних , категоричних висновків від людей, які мислять однобоко. Дуже багато негативу. Так, питання до тренерського штабу є. Але. Я спілкувався із кількома гравцями збірної уже після матчу, коли емоції вляглися. Меседж у всіх, незалежно один від одного, спільний: "Прикро, що програли. Але все можна і потрібно виправити. Уся боротьба у відборі ще попереду". І ця впевненість і віра у власні сили є дуже важливими. Це мені дуже подобається.

О победе над сборной Испании

Ну, ми ж, наприклад, можемо обіграти головного конкурента на виїзді...

Я тільки "за" перемогу над Іспанією! Головне, щоби ніхто інший у групі у неї очок не відібрав.

Про самое главное в спорте

Я згоден, і сам хочу нових ідей, нового бачення. Але впевнений на 100%, що про ці поняття всі забудуть, якщо не буде результату. Як не крути, а у спорті усе крутиться насамперед довкола саме результату!
Незважаючи на поразку Словаччині, навіть думати не хочу про невихід із цієї групи напряму.

О сюрпризах сборной Словакии

Погоджусь із тим, що ми з словаками зіграли занадто боязко, несміливо. Суперник, на мій погляд, вивчив нас досконало. А на сюрпризи-несподіванки ми виявилися нездатними.

Про состав сборной Украины

Якщо говорити про склад, то, на мій погляд, Фоменко зараз викликав до збірної усіх найсильніших. Але викликати - це одне, а правильно розпорядитись кадрами - інше.

 

Источник: Шахта.org

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML