ШАХТА

Леонид Буряк: «Сборная должна сделать все, чтобы объединить Украину своей победой»

Леонид Буряк: «Сборная должна сделать все, чтобы объединить Украину своей победой»

Колишній тренер київського «Динамо» та збірної України Леонід Буряк поділився з 1927.kiev.ua очікуваннями від прийдешнього поєдинку української збірної зі збірною Словаччини.

— На скільки важливим є вдалий старт?

— Негативний результат – це не результат. Відбірний цикл розпочинається і, звісно, вдалий старт є дуже важливим для будь-якої команди. Тип паче, це домашня гра та суперник «по-зубах» нашій збірній. Це не Іспанія чи якийсь інший гранд. Так що навіть з усіма проблемами збірної потрібно грати і перемагати.

— Стартовий склад буде приблизно той же, що й в матчі проти збірної Молдови?

— Для того, щоб про це говорити, потрібно бачити тренування і те, хто і як виглядає. Однозначно, що потрібні футболісти, які реально можуть підсилити збірну. Наші всі «зірки» мають відійти в сторону, від цього потрібно абстрагуватись. Головне – це кондиції гравців та готовність грати. Я думаю, що наші тренери виберуть оптимальний склад на матч.

— Анатолій Тимощук був у хорошій формі. На скільки його травма є важкою втратою для збірної?

— Дійсно, це хороший футболіст для збірної України, але є гравці, які зіграють на тому ж рівні.

— На скільки ситуація в країні може вплинути на гру збірної?

— Я думаю, що ситуація в ккраїні повинна згуртувати футболістів, підвищити самовіддачу та робити все, для досягнення результату. Ніякі додаткові бонуси, ніякі мотиваційні слова – це їхній внесок і вони повинні зробити все для того, щоб об’єднати Україну своєю перемогою.

— Про які перспективи нашої збірної, в кінцевому результаті, можна говорити на старті відбору?

— Однозначним фаворитом є збірна Іспанії, а за другу «путівку» боротимуться три команди: Україна, Словаччина та Білорусь.

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML