ШАХТА

Олег Федорчук: «Два года назад обожглись на Черногории»

Олег Федорчук: «Два года назад обожглись на Черногории»

Завтра збірна України матчем із збірною Словаччини розпочинає відбірний турнір до Євро 2016. Очікуваннями від гри ділиться футбольний експерт та тренер «Миколаєва» Олег Федорчук.

- Чи не повториться у матчі зі словаками історія, яка трапилася в домашньому матчі Україна – Чорногорія?
- Не хотілося б. Але в чомусь ситуація схожа. Відбувається така сама ротація складу, фактично, випала центральна вісь. Як і тоді багато травмованих, що змушує тренерів експериментувати зі складом. Утім є й багато відмінностей. Тоді в нас була тренерська чехарда, а нині Михайло Фоменко твердо управляє грою. Напередодні матчу з Чорногорією українці зіграли внічию з Англією та Молдовою. І якщо нічию на «Уемблі» багато хто прирівняв до перемоги, то втрата очок із Молдовою змушувала наших футболістів іти в атаку. Чим це закінчилося – відомо. Зараз ситуація дещо інша. Спокійніша, розміреніша. Так, є проблеми і всі про це знають. Перемогти буде дуже важко. Ні про які шапкозакидацькі настрої мови нема. Всі готуються до важкої боротьби. Два роки тому ми обпеклися у матчі з Чорногорією і набули відповідний досвід.

- Чому українцям важко даються матчі з суперниками такого рівня?
- Як на мене, розпочинати відбірний турнір краще матчем на виїзді. На контратаках грати завжди легше. Робити ставку на атаку у матчі із словаками важко, бо це дуже потужна у фізичному плані команда. Всі захисники високорослі, міцні фізично, дисципліновані. Здолати таку оборону буде нелегким завданням.

- Роман Зозуля не в надто переконливій формі…
- Отож. Форвард «Дніпра» втратив упевненість у власних силах. На підйомі «гірник» Олександр Гладкий. Але він багато років не грав за першу збірну. Саші треба час аби наладити ігрові зв'язки. Зрозуміло, що в збірній півзахисники (серед яких багато травмованих) навряд чи віддаватимуть йому такі паси, які дають бразильці «Шахтаря». Відтак у нападі й центрі поля матимемо певні проблеми. Експерименти Фоменка у матчі з Молдовою свідчать, що він досі у пошуках найоптимальнішого складу на цю гру. Поки ці експерименти не надто переконують, бо зазвичай удома ми легко перемагали команди рівня Молдавії, а тепер перемога далася дуже важко.

- Чи стане нічия зі Словаччиною трагедією для нашої збірної?
- Зовсім ні. Минулий відбір ми почали вкрай погано, але згодом викарабкалися нагору. З основними конкурентами – Польщею і Чорногорією зіграли на виїзді краще ніж удома. Можна сказати, що тривога перед матчем є, але саме ця тривога допоможе команді країни мобілізуватися на гру з одним із основних конкурентів.

 

Источник: gazeta.ua

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML