ШАХТА

Виктор Вацко: "Во Львове могут обвинить тренера в росте цен на черешню"

19.06.2014 12:50

Виктор Вацко:

Виктор Вацко

Знаменитый телеведущий и экс-функционер львовских "Карпат" Виктор Вацко порассуждал на тему смены тренера у "Зелених Львів" и об перспективах нового наставника.

"Якщо говорити про зміну тренера в Карпатах узагалі, то я уже неодноразово писав, що не розумію аргументації її причин. На мій погляд, Севидов зі свого боку виконав усі домовленості і завдання, що були перед початком сезону", - начал журналист.

"Якщо говорити про Йовічевича, як фахівця, мене дуже дивує достатньо зверхнє і зневажливе до нього ставлення вболівальників, що висловлюють свої думки в інтернеті.
Я досить добре знайомий із футбольною філософією Ігора, бачив його тренувальний процес, бачив ігри його команди (Карпати Ю-21). І, повірте, мені особисто футбол команди Йовічевича приносив значно більше задоволення, ніж футбол, у який грали Карпати Костова. З точки зору структури та ідеї гри", - отметил Вацко в своей конференции на matchday.

"Інша справа, що зараз Карпати перебувають у надскладній кадрово ситуації. І Ігор, у якого абсолютно немає досвіду тренерської роботи на такому рівні, дуже ризикує, приймаючи такий виклик. Якщо від тренера команд Ю-21 і Ю-19, говорячи про результат, вимагають насамперед прогресу футболістів, їх підготовки до рівня першої команди, то власне у першій команді результатом є в першу чергу місце у турнірній таблиці", - написал эксперт.

"Але Львів - дуже своєрідне місто з точки зору ставлення до футбольної команди Карпати. Історія з Севидовим показує, що не лише місце у таблиці є критерієм успішності команди. У Львові є категорія "заслужених", але, на їх же погляд, недооцінених футбольних людей, які, навіть коли команда дає результат, аби спустити собак на головного тренера можуть придумувати різноманітну аргументацію на тему якості футболу, тактичної бідності, недостатній ігровій практиці для молодих футболістів... Мені іноді здається, що, за потреби, ці люди додумаються звинуватити головного тренера Карпат у зростанні світових цін на нафту чи загальноукраїнських - на черешню", - раскритиковал футбольную элиту аналитик.

"На мій погляд, Йовічевич зараз приймає команду катастрофічно слабко укомплектовану у групі атаки, яка втратила абсолютно всіх (!!!) своїх лідерів. І це буде величезною проблемою, оскільки, навіть якщо Карпати зуміють влітку придбати 4-5 готових сильних футболістів (у чому я зараз дуже серйозно сумніваюсь), поставити гру в атаці часу фактично немає. Покластися виключно на молодь - надзвичайно ризиковано, якою б талановитою вона не була. Тим більше, що, за відсутності результату, першими будуть колоти "заслужені", що зараз шпиняли Севидова за міфічну недовіру молодим.
Я щиро бажаю Ігору і його тренерському штабу (дуже хочу побачити у ньому також іспанський слід) успіху. А успіх неможливий без терпіння, сили волі та характеру.
Вболівальникам Карпат хочу побажати насамперед терпіння. Попереду надзвичайно важкий сезон, у який Карпати входять одним із головних аутсайдерів чемпіонату. Будемо вірити у сенсації", - закончил Вацко.

 

Источник: Шахта.org

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML