ШАХТА

Тарас Павлив: "Фанатов забрали в милицию и называли агентами СБУ"

Тарас Павлив: Фанатов забрали в милицию и называли агентами СБУ

Віце-президент "Карпат" Тарас Павлів, відомий в фанатських колах як Гладік, розповів про "веселу" мандрівку до Криму на матч із "Таврією".

"Коли планували виїзд, вирішили, що поїдуть тільки ті, хто катає "Золотий сезон" - всі матчі в чемпіонаті. Таких вісім чоловік, - повідомив нашому сайту Тарас Павлів. - А решті пояснили, що краще не ризикувати, а поїхати на наступний матч. Тих вісім чоловік відправили разом із командою. Дубль і основа їхали в двох автобусах, і ще "бус" з цими фанатами - всі їхали в одній колоні. Фанати були внесені до складу делегації від клубу - не окремо вони їхали, а разом із всіма. Коли під’їжджали до Сімферополя, той "бус" розвернули - прочитали три прізвища, побачили по обличчях, хто сидить в ньому, і сказали "Ви нікуди не їдете".

"Хлопці повернулися до Мелітополя і намагалися їхати поїздами. Спочатку проривалося четверо - трьох з них висадили у Джанкої і забрали до райвідділу міліції. Тим трьом у відділку розказували, що їх агенти СБУ посилають, що вони "на заданії" і подібні неспівставні з розумом речі. Годин п’ять вони розповідали, що це неправда. Переписали номера їх телефонів, а потім вивезли за Крим. Дехто все-таки попав до Сімферополя - але не львівськими поїздами, в об’їзд. Одного хлопця забирали з вокзалу хлопці з Сімферополя - вони казали "самообороні", що він приїхав до них, а не на футбол".

"Хто говорив українською мовою - відразу перевіряли документи. Одна дівчина добиралась до міста через Алушту. Вона розмовляла телефоном українською, троє чоловік "самооборони" підійшли до неї, представились, почали казати, що в неї "бидляцька" мова, що українців тут не буде. Її шарпали-шарпали, а потім один із них штовхнув в стіну, і синяк їй набив під оком".

"Хлопцям, які все-таки потрапили на матч, теж говорили про мову. Накшталт, "не говоріть цією бидляцькою мовою, а говоріть російською". Казали, що викинуть їх голими зі стадіону. Врешті решт, після матчу команда їх забрала, і вони виїжджають із Сімферополя разом з "Карпатами". Те, що Прем’єр-ліга мала подумати про перенесення матчу на нейтральне поле - ясно, що ніхто цього не зробив. Всім все по барабану", - зазначив Павлів.

 

Источник: MatchDay

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML