ШАХТА

Львовский клуб обвинил "Шахтер" в краже футболиста

14.03.2014 9:57

Львовский клуб обвинил

Тарас ГрицаФутбольный клуб "Скала" (Стрый), представляющий Львовскую область и выступающий во Второй лиге, обратился к руководству Федерации футбола Украины, футбольного клуба "Шахтер" (Донецк) и ДЮФЛ Украины с претензией о "фактической краже" игрока этой команды Тараса Грицы селекционерами "горняков".

В частности, в своем обращении по средством официального сайта ФК "Скала" обращает внимание на то, что игрок Академии U-14 Тарас Грица был приглашен представителями "Шахтера" на недельный просмотр, после чего игрок явился в клуб и попросил отдать ему все его документы. Клуб из Львовской области настаивает, что такое ведение дел противоречит нормам поведения, принятым в футбольном мире.

Полный текст обращения вашему вниманию:

"Повідомляю вас про фактичне викрадення гравця моршинської Академії футболу «Скала» U-14 Тараса Грици представниками ФК «Шахтар» (Донецьк). Нещодавно двох гравців нашої Академії 2000 року народження ФК «Шахтар» без офіційного чи будь-якого іншого звертання до нашого клубу запросив на оглядини, які тривали приблизно тиждень. Звісно, вони не відвідували шкільні заняття. Хлопцям сказали говорити про начебто їхню хворобу. 11 березня Тарас Грица повернувся до Моршина і попросив віддати йому документи. Інформацію про переїзд до Донецька мені підтвердив директор клубної Академії ФК «Шахтар» Олександр Фундерат. Зауваження про те, що так діяти неетично і прохання повернути гравця Олександр Фундерат проігнорував, очевидно вважаючи, що «Шахтарю» можна все.

У цивізізованому суспільстві взаємини двох суб`єктів повинні бути рівноправними і взаємовигідними. Тому ФК «Шахтар» повинен був офіційно звернутися до керівництва нашої Академії з проханням дозволити виїхати певним гравцям на оглядини, як, до речі, це робила «Скала» з тим же «Шахтарем» кілька років тому. А то складається враження, що в Україні одному клубу можна забирати будь-якого гравця, який їм потрібен.

І ще Федерації футболу України, мабуть, слід переглянути певні нормативні акти, згідно з якими, гравці до 16-ти років не повинні виїжджати за межі області, адже це може спричинити певні труднощі у їхньому становленні як особистості.

А поки що ми змушені констатувати, що один із флагманів українського футболу як займався зманюванням гравців з Львівщини раніше, так і продовжує це робити й нині. Натомість, у складі «Шахтаря» в фаворі не вони, і навіть не інші українці, а – іноземці…", - приводит текст обращения директора Академии футбола "Скалы" Владимира Ольберта официальный сайт стрыйского клуба.

Информация: Тарас Грица - защитник 2000 года рождения. Родился в г. Жидачов Львовской области. Рост 166 см, вес 59 кг. В Академии футбола "Скала" занимается с июля 2013 года.

Фото: fcskala.com

Источник: Шахта.org

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML