ШАХТА

Тарас Степаненко: «Отдадим все силы на поле»

13.11.2013 17:05

Тарас СтепаненкоПівзахисник національної збірної команди України Тарас Степаненко поспілкувався з прес-службою ФФУ з приводу виступів команди Михайла Фоменка у відбірній кампанії ЧС-2014 та розповів про підготовку «синьо-жовтих» до вкрай відповідальних ігор «плей-офф» зі збірною Франції.

- Тарасе, з яким настроєм і в яких кондиціях ти прибув у розташування національної команди напередодні найважливіших матчів «плей-офф» ЧС- 2014 з командою Франції? З ким встиг поспілкуватися із «збірників»?
- Я завжди приїжджаю до збірної з хорошим настроєм. Фізичний стан також нормальний. Готуємося до матчу. Про майбутні матчі спілкуємося з того часу, як приїхали на тренувальний збір. Хоча ділилися думками на цю тему почали ще з моменту, як Франція тільки-но попалася Україні у жеребкуванні «плей-офф» ЧС -2014. Звичайно, буде важко з ними, але що поробиш ... Це наш суперник, з яким маємо боротися за вихід на чемпіонат світу.

- Як би ти оцінив завершення відбірного циклу для збірної України у контексті матчів із Польщею та Сан-Марино ? Чи не сподівався ти на те, що поляки зможуть відібрати очки в англійців і «подарувати» нам перше місце у групі? Як ти вважаєш, чого команді Михайла Фоменка забракло для першого місця у кваліфікації?
- Головне, що ми здобули шість очок у цих двох матчах. Звичайно, вболівали за поляків у матчі з Англією. Але вони нам не допомогли. Будемо пробиватися на ЧС-2014 своїми силами. Чого збірній не вистачило у відбірному циклі? Ми втратили важливі очки на початку кваліфікації і не змогли обіграти збірну Англії у Києві . Ми зробили все, що було у наших силах. Але якщо б змогли дотиснути збірну Англії, то вже би оформили путівку до Бразилії .

- Що змінилося у збірній з появою на тренерському містку Михайла Фоменка? Що ти можеш сказати про тренера?
- Михайло Фоменко довіряє молодим футболістам . У збірній зараз підібрався хороший і згуртований колектив . Він уважно стежить за формою футболістів і знає , хто на що здатен у конкретний момент часу. Він приділяє чимало часу хлопцям на тренуваннях і ставить на матчі найкращих виконавців. Думаю, тому наша збірна і дає позитивні результати.

- Збірна Франції була найменш бажаним суперників під час жеребкування «плей-офф» ЧС -2014. У тебе були власні уподобання, з якою збірною зустрітися у боротьбі за путівку на Мундіаль?
- Особисто я хотів, щоб нам потрапила Румунія. Я розмовляв зі своїм колишнім одноклубником Разваном Рацем, і він говорив, що на даний момент ця команда перебуває не в кращих кондиціях.

- Що ти можеш сказати про майбутнього суперника? Ви вже вивчали гру французів разом з партнерами? За ким із суперників треба особливо стежити, і за рахунок чого можна перемогти настільки грізного суперника?
- Ми вивчаємо французів вже три дні поспіль. За збірну Франції виступають провідні футболісти Європи. Всі чудово знають їхні можливості, всі дивляться матчі за участю французьких футболістів по телевізору. Нас не потрібно налаштовувати на збірну Франції. Головне - не "перегоріти". Нам потрібно допомагати один одному на полі, виконувати установку тренера. Потрібно зв'язати гравців їхньої групи атаки і не дати їм «розбігтися». Головне - нав'язати свій футбол, позбавити французів простору і часу на прийняття рішень.

- Другий матч «плей-офф» збірна України проведе на виїзді. Головний тренер збірної Франції Дідьє Дешам вважає це перевагою для своєї команди, а як вважаєш ти?
- Звичайно, спочатку краще грати на виїзді у таких протистояннях . У цьому плані у французів є невелика перевага.

- Наразі присутній небачений ажіотаж з приводу придбання квитків на матч Україна - Франція. Найймовірніше, у п'ятницю на «Олімпійському» буде аншлаг. Що б ти сказав уболівальникам напередодні найважливішого футбольного протистояння у цій кампанії?
- Упевнений, вболівальники прийдуть підтримати нашу команду. Крім того, велика кількість вболівальників збереться біля екранів телевізорів. Хотілося б їм усім побажати, щоб вони підтримували нас і допомагали команді, як могли. Все залежить від нас самих. Ми будемо грати для вболівальників і віддамо усі сили на полі.

ФФУ

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML