ШАХТА

ФФУ та ОУН підготують спільне звернення до ФАРЄ

ФФУ та ОУН підготують спільне звернення до ФАРЄ

Федерація футболу України та Організація Українських Націоналістів підготують спільне звернення до ФАРЄ з проханням виключити символіку національно-визвольного руху та постатей лідерів ОУН Степана Бандери та Романа Шухевича зі списку дискримінаційних символів. Про це стало відомо в ході зустрічі Голови ОУН(б) Стефана Романіва та голови МНК Сергія Кузана з віце-президентом ФФУ Сергієм Стороженко, що відбулася у Києві.

Під час зустрічі Сергій Кузан повідомив, що рішення ФАРЄ включити символіку ОУН та постатей лідерів національно-визвольного руху до списку дискримінаційних обурило громадськість України.

«На сьогоднішній день вже зібрано понад 15 000 підписів під петицією за виключення символіки ОУН зі списку ФАРЄ», - сказав Кузан.

Стороженко зазначив, що представники ФФУ також не задоволені рішенням ФАРЄ включити червоно-чорний прапор та постатей Шухевича й Бандери до переліку дискримінаційних.

«Ми не згодні з рішенням ФАРЄ та підтримаємо ініціативу громадськості, яка зреагувала на цю проблему. Ми вдячні за те, що громадськість постала на захист українського футболу», - сказав віце-президент ФФУ.

Стороженко також підтримав пропозицію Голови ОУН(б) Стефана Романіва, який запропонував підготувати спільне звернення від громадськості та ФФУ щодо виключення з моніторингу ФАРЕ осіб і символів, які на правовому рівні не визнані як нацистські чи дискримінаційні (окрім символів ОУН та її чільних діячів в моніторинг ФАРЄ також потрапив геральдичний символ «Галицький лев»).

Источник: mnk.org.ua

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML