ШАХТА

Александр Севидов: "Жалко "Шахтер"

13.09.2013 22:41

Александр Севидов

После фееричного матча "Карпат" против "Шахтера" тренер хозяев Александр Севидов дал послематчевую пресс-конференцию.

– Я привітав команду з перемогою. «Шахтарю» бажаю успіхів в Лізі Чемпіонів. Сьогодні був важкий матч. Ми не володіли перевагою. На те «Шахтар» і є кращою командою в Україні. Відбивалися в кінці? Так, хоч важко це признавати. Прикро за донеччан, я можу зрозуміти емоціїтренера. Правда, я вже встиг подивився «Футбол-news». У Федорчука червона картка мала бути... Але не хочу акцентувати увагу на цьому. Я хочу розділити нашу перемогу на дві частини. Першу присвятити Ільющенкову, у нього син народився. Другу частину – нашим фанатам. Щирим фанам. Не тим, хто на перемоги приходить, а тим, хто підтримує команду завжди, їздить в усі міста, де ми граємо. Я обіцяв, що команда буде битися – вона билася. Ми провели небезпечні контратаки, хоч і не так багато, як хотіли. «Шахтар»мав більше моментів, ми забили все, що змогли.

– Елла дебютував... Чому ви саме його випустили? Адже були і досвідченіші гравці.
– Задача булав нього втримати м’яча. Він і Марселоможуть це зробити. Так, Еллане дуже добре увійшов у гру, але він молодий ще. У нас буде ще багато дебютів. Елла – не останній. Ми стараємося продивитися всіх у бою, а зимою готувати кістяк і потрохи йти вгору. Сьогодні зроблений лише перший крочок. Не хочу, щоб була ейфорія. Так, молоді заслужили відсвяткувати, але не відриватися. До Києва Голодюкне поїде. На рівному місці жовта картка. Я ні на що не натякаю. Боще напишуть, що Севідов сказав, що «Динамо» з суддями працює. Ні. Олег просто наш лідер.

– У вас телефон постійно дзвонить. Хто вітає?
– Для мене важливо, що вітають ті, хто підтримує мене, коли команда програє.

– Блискуче зіграла пара центральних оборонців. Верхові м’ячі всі виграла. Наскільки сформована вже команда?
– Не повністю. Давайте такими епітетами не розкодуватися. Вони зіграли стабільно. Ще єКостевич, який три тури тому почав грати. Не забувайте про це. Він ще зверне увагу на себе. Є у нас проблеми. Ми молодь в бій кидаємо:Страшкевич, Елла, Костевич...

– Сьогодні вам повезло?
– Не просто повезло. Удача була на нашому боці. От в кінці Голодюк просив заміну. Я йому кажу: «До трьох вмієш рахувати»? Вже три заміни були. Довелося грати далі, характер проявити. От і нагорода за важку працю. А без удачі що робити?

– Сьогодні п’ятниця, 13-е. А рудого в команді нема... 
– А ми його перефарбували.

– Чи можна сказати що після 3:1 ви повірили в перемогу?
– Після 3:2 повірив, бо бачив, як команда лягає кістьми. Футбольний Бог не міг їх за це покарати.

– Мірча Луческу назвав дві причини поразки:хлопчики, які не давали м’ячі і воротар, який час тягнув. На відкритому тренуванні такого щось не було. Це ілюзія чи ви раніше з ними встигли попрацювати? 
– Я не з позиції переможця можу сказати: Мірча Лучаску найдосвідченіший і найуспішніший тренер в сучасній Україні. Те що в Лізі Чемпіонів команда грає теж накладає певний відбиток. Там своїх проблем вистачає: збірники, нерви, емоції. А Саша впевнено провів матч. Так, тягнув час. А з «Севастополем» ми як грали? Чому тут дивуватися. Ми ж з «Шахтарем» грали. Хлопчики? Є стадіони, де здається, що то не хлопчики м’ячі подають, а гноми вивчені.

– Засинати будете з думками про перемогу над «Шахтарем» чи про гру з «Динамо»?
– Про «Динамо». «Шахтар» ми пройшли, забули. Далі у нас тренування. Упиватися славою будемо – в Києві нам по вухам дадуть. Та й після «Динамо» у нас такі ігри будуть, що ніколи голову підняти.

– Луческу потис вам руку?
– Нащо питати, як знаєте відповідь?

 

Источник: ФК "Карпаты"

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML