ШАХТА

Назаренко: «Когда Шева не забил пенальти – не опустили руки»

НАЗАРЕНКО: «Когда Шева не забил пенальти – не опустили руки»Автор переможного голу збірної України у матчі з Англією згадує про матч чотирирічної давнини у Дніпропетровську та оцінює шанси нинішньої команди у майбутньому київському протистоянні.

- Сергію, пригадаймо непросту турнірну ситуацію, яка виникла перед домашньою грою з англійцями восени 2009 року: «або пан, або пропав». Наскільки ця напруга тиснула на гравців?
- Коли з'являється шанс, це завжди тисне на гравців. Головне − перебороти себе. До гри тільки й думаєш про це, але коли виходиш на поле, про все забуваєш. Тренерський штаб готував нас до боротьби, але ми, напевно, більше самі себе налаштовували, адже грали з класною командою. Ми дуже хотіли перемогти і нам це вдалося!

- Як ти оцінюєш виконання українських футболістів у тому матчі?
- Не сказав би, що ми їх повністю переграли. Була рівна гра. Просто ми, на відміну від англійців, реалізували свій момент. Ми забили важливий гол і не пропустили.

- Цей гол Україна ніколи не забуде. А для тебе - це, напевне, один з найважливіших ударів у твоїй кар'єрі гравця?
- Найважливішою для мене була сама перемога. Прикро, щоправда , що ми так і не вийшли на чемпіонат світу. Що стосується голу, то м'яч відскочив до мене, а я відразу ж пробив з лівої ноги. М'яч, з допомогою рикошету, залетів у ворота. До воріт було недалеко, тому бив «на ураження».

- Був ще епізод, в якому Андрій Шевченко не реалізував пенальті. Цей прикрий момент не деморалізував команду?
- Те, що Шевченко не забив пенальті - це футбол. Але ніхто не зупинився, футболісти не опустили руки, а, навпаки, продовжували боротися із ще більшим завзяттям.

- Можемо провести паралелі між матчем чотирирічної давності і майбутнім поєдинком. Як необхідно грати зі збірною Англії, щоби досягти успіху?
- Думаю, якщо збірна України зіграє так, як вона проводила свої останні матчі, хлопцям буде набагато легше, ніж у дніпропетровській грі.

- Британці достатньо швидкі на флангах. Саме там потрібно їм не дати розбігтися, чи не так?
- Потрібно враховувати, що у нас теж дуже швидкі гравці на флангах. Не думаю, що англійці відразу зі стартового свистка побіжать вперед. Думаю, що вони так само будуть побоюватися нашу збірну .

- Якщо оцінити можливості нашої команди і англійців, як ти вважаєш, які наші плюси у противазі майбутньому супернику?
- У нас - надійний захист, але головний козир збірної України - атака. Британці зроблять акцент на тому, щоби не дати простору атакувальним гравцям нашої команди. Вважаю, Англія гратиме обережно.

- А що, у свою чергу, потрібно зробити нам у такій ситуації?
- Нам також потрібно зіграти обережно і не дати їм шансів. Думаю, моменти у нас будуть. Головне - реалізувати їх. Якщо ми заб'ємо, буде набагато легше. У нас зараз хороша збірна. Думаю, будь-хто може забити англійцям. Починаючи з нападників і закінчуючи захисниками.

- Як ти оцінюєш гру збірної України з приходом на тренерський пост Михайла Фоменка. Які сталося зміни у грі національної команди?
- Видно, що у збірній зібрався хороший колектив. Всі виходять на поле і б'ються один за одного, показуючи при цьому якісний футбол. У нинішній збірній є швидкі гравці, тому команда демонструє комбінаційний футбол.

- «Таврія» здобула першу перемогу в чемпіонаті, а це гарна нагода для покращення турнірного становища, а для гравця з досвідом виступу за збірну України − привід для сподівань на новий виклик до головної команди. Чи мають місце такі думки?
- Будь-який футболіст завжди хоче грати за збірну, я − не виняток. Але кожен тренер по-своєму дивиться і оцінює гравців. Я до цього ставлюся з розумінням.

 

Источник: ФФУ

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML