ШАХТА

Леонид Буряк: «Бороться за первое место в группе будет сверхсложно»

07.09.2013 20:32

Леонид БурякКлючевым для сборной Украины будет матч с Англией, уверен специалист.

- Ми не маємо права на помилку. Безумовно, що до таких матчів потрібно підходити з усією відповідальністю. Думаю, що в збірній провели велику роботу, щоби перебувати на теперішніх позиціях. Можна заплющити очі на якість гри, адже найголовніше нині - результат.

Навряд чи зможемо забити більше Сан-Марино, ніж Англія. Та лише гра все покаже. На даний момент нас цікавлять три залікових пункти, а не кількість забитих м’ячів. Звичайно, якщо українці матимуть багато можливостей відзначитися, то їх потрібно реалізовувати. Гадаю, в кінці справа не дійде до співставлення показників забитих/пропущених м’ячів.

Є один момент: за чотири дні доведеться зіграти два матчі. Добре, що матимемо підготовку до матчу з Англією у вигляді спарингу з представниками Сан-Марино. Очевидно, що головний матч - попереду.

Навіщо нам фантазувати та уявляти, як було би краще: зіграти спочатку з англійцями, а потім із санмаринцями, чи навпаки. Для цього є календар, якого потрібно дотримуватись. Усе одно гратимемо з обома.

Зараз немає таких колективів на рівні збірних, із якими не може грати Україна. Рейтинг і наш футбол тому підтвердження. До того ж, матч буде домашній. Не забувайте, що ми вже перегравали засновників футболу в Дніпропетровську. Чому зараз ми цього не зможемо зробити? Авжеж, це дуже важлива гра, поєдинок із Польщею також ключовий. Так склались обставини, що навіть унічию не можемо зіграти, тому що всі чотири команди мають рівні умови для виходу з групи. Лише поляки в дещо іншому становищі.

Упевнений, що втрата низки гравців у англійців проблема для їхньої збірної. У них майже 30 виконавців, які можуть грати на такому рівні. Знаю про травму Руні, однак пройде більше тижня від того часу, либонь, устигне відновитись.

Погоджуся, що Селезньов, Девич і Зозуля нині в оптимальній формі. Подивимося, чи дозволить це нам забити та, зрештою, тріумфувати. Сподіваюся, що вони підійдуть до цієї зустріч без травм.

Одверто кажучи, за перше місце нам буде надскладно поборотися. Лише англійці в нашій групі виокремлюються, враховуючи їхній підбір виконавців. А на другу путівку Чорногорія, Польща та Україна мають рівні шанси. У вересні найголовніше буде, як Чорногорія зіграє з молдованами, а ми - з Англією.

Гадаю, байдуже, де грати з таким суперником - у Львові, Харкові, Києві. Потрібно виступати там, де заплановано. У Києві нормальний стадіон, хороше поле.

За молодіжною командою, безперечно, слідкую. Наступний суперник сильний. Хорватія завжди славилася своїми молодими вихованцями. В особі «картатих» наші однолітки отримають умілого опонента.

Можливості потрапити на Євро в них є, хоча в групі сильні візаві: Швейцарія, Латвія й та ж Хорватія.

Знаю, що Будківський травмувався. Утім гадаю, що в такому віці один гравець нічого не вирішує. Це такий етап, коли невідомо, чи зможуть зіграти у хороший футбол, чи прогресуватимуть. Це молодь: сьогодні він є, а завтра про нього не чути. Вони ще не сформувались, як гравці. Хороший показник, якщо з цієї плеяди футболістів доросте до рівня національної збірної бодай один-двоє виконавців.

 

Источник: «Український футбол»

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML