ШАХТА

Виктор Звягинцев не доволен игрой Ракицкого

05.09.2013 11:15

Виктор ЗвягинцевВетеран «Шахтера» считает, что вся оборона «горняков» выглядит не лучшим образом

- Для поєдинку «Шахтаря» й «Металіста» в мене вже готовий заголовок: «Матч розчарувань». Команди показали жахливий футбол. Я не побачив ні швидкостей, ні якихось цікавих тактичних задумок. Рахунок - по грі.

Ураховуючи, що «Шахтар», граючи вдома, міг повернути собі лідерство, скажу, що так, як зіграла команда Луческу - це просто неприпустимо. Стільки помилок… це треба вміти! Марко Девич перебував один у оточенні чотирьох захисників, і вони йому дозволили пробити головою. У матчі з «Дніпром» «Шахтарю» після удару головою забивають (невисокий Роман Зозуля, пам’ятаєте?), з «Металістом» - те ж саме. Отож висновків ніяких «Шахтар» так і не зробив? Оборона «Шахтаря» має дуже слабкий вигляд, що перед Лігою чемпіонів насторожує. Хоча в матчі з харків’янами через травму не грав Олександр Кучер - це втрата. Але якщо Мірча Луческу не зміцнить ще кимось центр оборони, то на міжнародній арені будуть великі проблеми. Там доведеться грати не з «Ворсклою» чи «Іллічівцем», помилки ніхто прощати не буде, відразу каратимуть.

Я вважаю, що все гірше і гірше грає Ярослав Ракицький, якось нехлюйськи. Ще можу зрозуміти, що Сергію Кривцову бракує досвіду, звідси й помилки, але Ракицький уже й у Лізі чемпіонів грав, а також - за збірну України. Шкільні помилки у центральній зоні оборони не дозволяють команді діяти впевнено.

Що стосується нової пари опорников Гречишкін - Степаненко, то, на мій погляд, Гречишкін ще не готовий до виступів за основний склад проти команд такого рівня, як «Металіст», хоча гравець і перспективний. Степаненко зіграв із великою кількістю браку, але найстрашніше, що він, маючи зріст 181 см, програв усі повітряні дуелі! Показовим був епізод, коли невисокий (165 см) Алехандро Гомес виграв нагорі боротьбу у Степаненка. Що стосується забитого м’яча, коли Степаненко ударом головою спрямував м’яч у сітку, то сильно спокушатися не потрібно, гравець не стрибав, та й м’яч летів на рівні талії. Захист «Металіста» теж не найкращим чином зіграв, дозволивши безперешкодно розстрілювати свої ворота.

Поведінка Даріо Срни його, звичайно ж, не прикрашає, адже він - класний футболіст і капітан команди. Не можна поводитися як хлопчи сько. Так, він усе усвідомив, але треба було думати раніше.

Те, що «Шахтар» витратив великі кошти на трансфери, це - зрозуміло, але я не бачу, щоби новобранці відробляли ці гроші. Ясно, що Бернард ще остаточно не адаптувався. Але ось Фред вийшов на заміну, проте я так і не зрозумів, що він на полі робив?

…Дугласа Косту треба було замінити ще хвилині на 20-й, адже в нього було 100 відсотків браку. Жахливо зіграв Луїс Адріано. Він не показав своїх сильних якостей. Згадаймо те, коли різкими відривами йшов од захисників, грав із партнерами в стінку, створюючи небезпеку біля воріт суперника. Зараз же Адріано просто стояв… Ось і виходить, що Коста, Адріано, Гречишкін і Фред, який увійшов із лавки запасних, випали з гри… Півкоманди зіграли на слабку «трійку», а дехто й на «двійку».

 

Источник: Український футбол

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML