ШАХТА

Вадим Евтушенко: «Силы "Шахтера", "Металлиста", "Динамо" и "Днепра" равны»

Вадим ЕвтушенкоИзвестный специалист считает, что шансы на чемпионство в текущем сезоне есть у всех.

- Гадаю, що нічийний результат у цьому матчі є цілком справедливий. Динамівцям не вдалося в недільному поєдинку створити вдосталь нагод і моментів для того, щоби забити більше (втім, цілком можливо, що суперник просто не дозволив їм цього зробити), а дніпряни, в свою чергу, забивши на 22-й хвилині, зосередилися переважно на грі від оборони, зробивши ставку на стрімкі контратаки. Тут, думаю, підопічні Блохіна вдало відіграли в обороні, не давши гостям збільшити свою перевагу.

Як на мене, у цьому матчі «Динамо» для перемоги не вистачило певної переваги в центрі поля, зокрема - в опорній зоні. У опорників киян не прослідковувалося тієї активності й того натиску, які за рахунок другої хвилі атаки дозволили би посилювати й нагнітати небезпеку біля воріт «Дніпра».

Видко, «Дніпро» в другому таймі вдався до тактики гри на контратаках, бо це спрацювало в матчі тижневої давнини з донецьким «Шахтарем». Тоді підопічні Рамоса теж, забивши перший м’яч, чекали, поки суперник розкриється, щоби піймати його на контрвипадах. І, за великим рахунком, дніпропетровці грають у такій манері доволі добре. Інша справа, що у цьому матчі футболісти столичного клубу не дали їм розігнатися, не дозволили набирати тієї швидкості, за рахунок якої можна організовувати гострі контратаки, та, як наслідок, забивати.

Як на мене, результат 1:1 цього матчу є цілком закономірний та справедливий. Тяжко визначити, хто з команд більше заслуговував на перемогу в цьому протистоянні.

Хочу сказати, що судити, буцімто хтось із цих двох команд, утративши очки, фактично припиняє гонку за золотими нагородами, абсолютно передчасно. Беручи результат протистояння в Донецьку, можна сказати, що на даний момент сили цих чотирьох команд - «Шахтаря», «Металіста», «Динамо» та «Дніпра» - майже рівні. До того ж, і рахунки у цих двох поєдинках цілком ідентичні. Тому вважаю, що доля чемпіонства ще аж ніяк не вирішена. Усе залежатиме від того, як команди розвиватимуть свою гру надалі. Шанси є в усіх. Так, «Динамо» трішки відстає, тож якоюсь мірою у цьому матчі хотілося, щоби саме вони здобули троє очок. Тоді й квартет лідерів ущільнився б. Як наслідок, лідери крокували би пліч-о-пліч, відповідно й напруга у чемпіонаті була би значно вищою. Утім, ще все попереду!

Підопічним Блохіна потрібно дуже добре готуватися до гри з «Металістом». Звісно, попереду тиждень гри збірних, а там інші завдання. Та, власне, для «Динамо» гра із харківським клубом вирішуватиме дуже багато чого. Результат наступного протистояння у столиці Слобожанщини може чимало вплинути на розстановку місць у турнірній таблиці.

 

Источник: «Український футбол»

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML