ШАХТА

Рац: "Шахтер" - "Металлист" - Лига чемпионов"

30.08.2013 13:06

Футбольный эксперт поделился мнением о предстоящем матче тура в УПЛ

- Після того, як «Шахтар» заслужено втратив три залікових пункти в Дніпропетровську, думаю, вони просто не мають права програвати два матчі поспіль. Такого давно не було, й навряд чи скоро буде. Уважаю, що фаворитами у цьому протистоянні є все ж «гірняки», адже приймають харків’ян у себе на полі. Гра однозначно буде непростою, але з невеличкою перевагою мають святкувати перемогу господарі.

Важливим чинником до звитяг є «Донбас Арена». Якщо би цей матч відбувався у Харкові, тоді віддав би перевагу «синьо-жовтим», тому що команди перебувають у рівних умовах, а стадіон додасть необхідної переваги. «Шахтар» ще не набрав тих кондицій. Заміни, котрі відбулись улітку, не скажу, що послабили, але точно не підсилили гру підопічних румунського наставника, відтак вони ще не цілком готові до таких матчів. Гості, гадаю, виглядатимуть свіжіше.

«Металіст» після остаточного вилучення з єврокубків не гратиме на два фронти. З одного боку, це - плюс: не буде такий насичений календар, матимуть змогу краще підготуватися до кожного поєдинку, щоби зіграти на максимумі своїх можливостей. З іншого, зникне ігровий двотижневий тонус.

У футболі все буває: не виключено, що слобожани зуміють тріумфувати в цьому двобої чи бодай забрати очки. «Металіст» зараз непогано грає. Однак повторюся: «жовто-чорні» просто зобов’язані перемагати. Налаштування на матч буде точнісінько таке, як на зустрічі в Лізі чемпіонів.

Нині нові виконавці донецького колективу зігралися та демонст­рують видовищну гру. До прикладу, Фред: гравець прийшов та зразу влився в бачення футболу Мірчі Луческу. В іншій команді відзначив би натуралізованого українця Марко Девича, який зараз набрав хорошу форму та відмічається практично в кожному матчі.

На даний момент це, безумовно, найсильніша пара команд в Україні. Усі можуть пересвідчитися, що «Шахтар» і «Металіст» нині мають найкращі склади, котрі перебувають у відповідній формі. Між ними триватиме боротьба за перше місце. А «Дніпро» та «Динамо» розігруватимуть між собою бронзові медалі чемпіонату. Повторюсь: у Донецьку буде Ліга чемпіонів.

Цю зустріч ще рано розглядати як вирішальне протистояння за чемпіонство. Проте відрив у три залікових пункти - суттєвий фактор, який додасть позитив у площині психології. Дрібниць у футболі не буває. Однозначно, що обидва колективи на цей матч вийдуть із прагненням перемогти. До визначення переможця ще далеко, адже харків’яни та донеччани ще втрачатимуть очки впродовж сезону.

Прогнози давати - невдячна справа. Як казав, у футболі все може бути. Краще рахунок не передбачати, але якщо потрібно - 2:1 на користь «Шахтаря».

Источник: ukrfootball.in.ua

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML