ШАХТА

Андрей Пятов признал свою ошибку

30.08.2013 11:46

Андрій П’ятов: "Я не виправдовуватимуся - Леоненко сказав усе по ділу"Голкіпер збірної України та "Шахтаря" проаналізував гру "гірників" у Дніпропетровську й поділився думкою про майбутню дуель із "Металістом".

- Поразка від "Дніпра" - це випадковість чи сувора закономірність?

- Це запитання - прерогатива нашого наставника. Мені тяжко аналізувати такі масштабні теми. Я - футболіст. Запитуйте краще про те, що стосується моєї безпосередньої гри.

- Добре. Ось Віктор Леоненко розкритикував вас у програмі "Великий футбол" за те, що перед другим забитим м’ячем Романа Зозулі спочатку сіпнулися вперед, а потім не пішли на перехоплення. Що скажете у відповідь?

- Не буду виправдовуватися. Леоненко сказав усе по ділу. Який сенс мені приховувати очевидні речі? Знаю, що в тому епізоді міг зіграти краще. А що стосується експертів, у них така робота - все аналізувати. Але зауважу, що, найперше, прислухаюся до свого тренера, до його зауважень і настанов. У нас був із Містером розбір гри, де він указав мені на помилки.

- Як вважаєте, чи існує у вас проб­лема гри на виходах?

- Так, є. Але скажу, що в кожного гравця є якісь проблеми. Потрібно працювати та усувати їх.

- Те, що нинішнього сезону у вас стало менше ігрового часу - з Антоном Каніболоцьким стоїте поперемінно - йде вам на користь чи навпаки?

- Нелегко сказати. Моє завдання полягає в тому, щоби будь-якої миті бути готовим до гри стовідсотково. А це вже справа тренера, скільки, кому й коли давати ігрового часу. Думаю, мало кого цікавитиме, йде щось там на користь чи ні, головне - загальнокомандний результат.

- У якому стані, на ваш пог­ляд, "Шахтар" підходить до матчу з "Металістом"?

- Зустріч покаже. А те, що програвати завжди неприємно, думаю, очевидно. Однак сильна команда проявляється в тому, що зможе з найменшими втратами долати тимчасові невдачі, відтак після фінального свистка йти з поля з високо піднятою головою. Тому ми повинні довести в наступних іграх, що "Шахтар" є "Шахтар".

- Те, що харківський клуб дискваліфікували з Ліги чемпіонів, йому допоможе в чемпіонаті чи завадить?

- Це треба у харків’ян запитати. А взагалі, думаю, все покаже сезон, як команда виступить.

- Чим, на ваш погляд, сильний нинішній "Металіст"?

- Не відкрию секрету в тому, що "Металіст" також, як і "Шахтар", тримає вектор на латиноамериканських футболістів, тому команда грає у видовищний, красивий футбол. Це - їхня зброя. Хоча, вважаю, треба виділити весь "Металіст", адже команда вже багато років грає майже одним складом, то є взаєморозуміння на високому рівні. Клуб робить точкові підсилення складу, тож результати говорять самі за себе.

- Екс-"гірнику" Марко Девичу подобається засмучувати "Шахтар". Йому треба приділити більше уваги?

- Переконаний, що не тільки Марко, а й усій команді треба приділити особливу увагу. Думаю, нам Містер розповість про всі сильні й слабкі сторони "Металіста". А наше завдання вийти на поле й виконати установку тренера, показавши свій футбол.

- І все-таки у кого козирів у майбутньому протистоянні більше?

- Козирі не грають у футбол, грають футболісти (сміється). Той, хто краще підготується, гратиме на межі можливого, той і переможе. Тому заздалегідь щось говорити немає сенсу.

- Чи є відчуття, що у "Шахтаря" пішов спад, отож це може позначитися й на "Донбас Арені"?

- Ми повинні своєю грою показати: є в нас спад чи ні. Адже зазвичай виходить: ледь "Шахтар" програв, усі зразу починають стверджувати, що в команді криза… Ось, зараз, наприклад, "Шахтар" виграє два матчі, тож усі говоритимуть, що команда вийшла на свій рівень. Тому краще міркувати про такі речі після гри, а не до неї. Подивимося…

- Певне, "Шахтар" готується зараз за будь-яку ціну обіграти харків’ян і вийти на перше місце в турнірній таблиці?

- У "Шахтаря" в кожному матчі, з ким би ми не грали, завдання - перемогти. Тим паче зараз, після поразки "Дніпру", ми повинні реабілітуватися перед своїми вболівальниками.

- Можна сказати, що команда розізлилася?

- Звичайно. Не буває перемог без поразок. Ми повинні зробити виснов­ки з поразки й рухатися далі, ставати сильнішими. Які уроки винесли з невдачі в Дніпропетровську, повинна показати майбутня гра.

Источник: Український футбол

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML