ШАХТА

КДК ФФУ дало ответ, почему не оштрафовало "Шахтер" за фаеры

09.08.2013 17:43

Лутюк: ФФУ ще не розглядала питання непристойної поведінки фанів «Динамо» і «Шахтаря»Під час протистояння київського «Динамо» і «Шахтаря» у Донецьку фани обох команд палили файєри. Чому КДК ФФУ не покарав уболівальників, радіостанція «Голос Столиці» дізналася в заступника голови Контрольно-дисциплінарного комітету, Дениса Лутюка.

Меч, ні, шпага правосуддя Федерації футболу, як завжди, виявилася разючою. Покарали дискваліфікацією запорізьких тренерів Сергія Пучкова з Андрієм Демченком. Перший перетнув межі технічної зони в матчі 4 туру Прем’єр-ліги «Говерла» – «Металург», другий тоді ж нецензурно вилаяв арбітра. За мат на адресу судді тимчасово відсторонено від футболу і тренера воротарів одеського «Чорноморця» Андрія Глущенка.

За неналежні дії власних уболівальників у 4 турі було оштрафовано клуби «Говерла», «Дніпро», «Севастополь», «Таврія» і «Чорноморець». Однак санкцій не було застосовано до найбільш помітних порушників. Уся країна під час трансляції матчу 4 туру Прем’єр-ліги «Шахтар» – «Динамо» бачила, як фани гірників запалили на «Донбас Арені» десятки файєрів. Арбітру зустрічі Віктору Швєцову навіть доводилося кілька разів зупиняти гру, бо футболісти не бачили м’яча через димову завісу. Згодом, подібне (але в меншому об’ємі) утнули і на гостьовому секторі.

Чому ж Контрольно-дисциплінарний комітет не покарав за гарячими слідами клуби «Шахтар» і «Динамо», пояснив заступник голови КДК ФФУ Денис Лутюк.

«Тому що дане питання наразі не розглядалося. Коли будуть підготовлені матеріали справи – будуть розглянуті усі її обставини і усі порушення, які були в цьому і в інших матчах. Дата не встановлена».

У свою чергу, наставника донецького «Шахтаря» обурили дії Федерації футболу України. Мірча Луческу розкритикував рішення Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ про дискваліфікацію хавбека Тайсона за грубу гру проти київського динамівця Андрія Ярмоленка. З цього приводу Містер заявив наступне: «Як вони могли прийняти таке незрозуміле рішення?! Було видно, що удар ненавмисний. Така людина, як Тайсон, не міг зробити поганого навіть мусі! До того ж, після гри я бачив, як Ярмоленко проходив, навіть не кульгаючи».

 

Источник: Голос столиці

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML