ШАХТА

Бывший защитник "Динамо" поставил на победу "Шахтера" 2:1

04.08.2013 17:39
Екс-оборонець "Динамо" - про шанси киян і донеччан на перемогу в українському класико та про власний прогноз на матч.

- За рахунок чого "Динамо" зможе, нарешті, перемогти "Шахтар" на "Донбас Арені"?
- "Динамо" потрібно грати у свій футбол і в жодному разі не підлаш­товуватися під гру "Шахтаря". Усі знають, що "гірники" добре контролюють м’яч, нав’язують свою манеру, свій темп гри, тож і виходить, що "Динамо" починає вдаватися до гри на контратаках. А киянам, навпаки, потрібно спробувати нав’язати свою гру. Тобто агресивніше пресингувати, щільно грати з технічними бразильцями. А ось коли у цих технічних донецьких гравців не буде часу на те, щоби прийняти, опрацювати м’яч, осмислити ситуацію й віддати передачу, динамівці матимуть шанси на перемогу. Якщо позбавити бразильців можливості контролювати м’яч, то гра перейде у сприятливе для "біло-синіх" русло. Тобто пот­рібно більше самим контро­лювати м’яч і позбавити "Шахтар" можливості комбінувати. Намагатися в простих ситуаціях дорожити м’ячем, та, звісно, використовувати свій козир - флангову гру. Якщо все це "Динамо" врахує, то, на моє переконання, проблем не має бути.

- Стосовно Євгена Селіна, як гадаєте, Блохін наважиться випустити його на позицію цент­рального оборонця?
- У принципі, в грі із "Севастополем" він відпрацював непогано на цій позиції. Але ж "Севастополь" - далеко не "Шахтар". Скоріше за все, Олег Володимирович лише випробував його на цій позиції. Утім, усе може бути, та я чомусь переконаний, що навряд він зі стартових хвилин складе пару Євгену Хачериді у центрі.

- Стосовно лівого флангу оборони "Шахтаря", як гадаєте, кого Луческу поставить на цій позиції: Шевчука, Соболя чи Ісмаїлі?
- Складно зараз сказати, але все ж думаю, що Містер надасть перевагу Шевчуку. Славик дуже досвідчений гравець, і вже не раз відзначався в матчах проти київського "Динамо". Тому, на мій погляд, це - найоптимальніший варіант. Шевчук знає, що необхідно для того, щоби виконати завдання тренера. Адже Соболь ще молодий, і не дуже вписується в загальну картину гри "Шахтаря". У нього поки не все виходить, тому не думаю, що в такій грі Луческу стане експериментувати.

- Після дебюту Бенуа Тремулінаса, француза нагородили великою кількістю авансів. Як думаєте, чи буде він таким же корисним "Динамо" й у протистоянні з капітаном "гірників" Даріо Срною?
- Гра покаже. Йому вже виспівують дифірамби, але, по-перше, "Севастополь" дозволив йому так грати, по-друге, сама гра розгорталася інакше: "Динамо" мало повну перевагу, контролювало м’яч і широкомасштабно атакувало. А в матчі із "Шахтарем" все може бути інакше. Звісно, це не применшує заслуг Бенуа. Але його справжню силу зможемо споглядати якраз у матчі з такою командою, як "Шахтар". Усе ж він - захисник, і про оборону має думати в першу чергу. Побачимо, як він устигатиме повертатися, відпрацьовувати в захисті в матчі проти чемпіона.

- Тобто, це ж стосується й Мбокані?
- Так, у цій грі й рівень захисників буде значно вищий. Якщо в матчі з такою командою, як "Шахтар", він зможе проявити себе найкращим чином, тоді вже можна говорити про силу цього нападника. Сумніву немає, він - гравець високого рівня, але справжню оцінку отримає після матчу в Донецьку. Подібні дифірамби співали свого часу й Брауну Ідейє, коли він тільки прийшов у команду. Нігерієць багато забивав, а зараз бачимо його на лавці запасних. Зрозуміло, що менталітет у нас такий: футболіст грає й забиває - все, він хороший. Одну гру зіграє не дуже - все, він поганий.

- Після втрати Дениса Гармаша, яким, на вашу думку, буде центр поля киян?
- Думаю, зі старту вийдуть Велозу з Аруною. Аруна - це сто відсот­ків. Стосовно Велозу, то інших претендентів просто немає. Не думаю, що вийде Вукоєвич чи хтось інший.

- Чи зможе центральна ланка "Шахтаря" знову переграти динамівський центр поля без Фернандіньо та компанії?
- Справді, пішли провідні гравці гірників, на яких і будувалася гра команди, та які, власне, завжди перегравали киян. Якщо ж "Динамо" зуміє заволодіти ініціативою, то в "Шахтаря" будуть серйозні проблеми. Але зараз, як на мене, доволі непогано виглядає Тейшейра, новенький Фред, тому тут тяжко щось конкретне сказати.

- Який можете зробити прог­ноз на результат цього матчу?
- Складно сказати. Проте, думаю, що "Шахтар" переможе - 2:1, а на нас очікує вкрай цікава гра.

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML