ШАХТА

Статистика 3-го тура УПЛ

Премьер-лигаПісля 3-го туру без втрат йдуть двоє − "Шахтар" та "Металіст", без здобутків − лише "Таврія".

Господарі-гості. Звітний тур не знав компромісів: по 4 перемоги від команд, що грали вдома та на виїзді і жодної нічиєї. Загальний показник у цій суперечці, який подаємо з боку господарів все ще не на їхню користь: +8 =5 -11.

Голи. Черговий ігровий день виявився поки що найщедрішим на взяття воріт від старту сезону. 21 гол розподілився так: 11 провели господарі і 10 − гості. Рахуючи їх, загальне число голів Чемпіонату ПЛ досягло 53 (25-28). Середня результативність туру − 2,63, 3-х турів − 2,21.

Автоголи. Перший м’яч сезону, забитий гравцем у ворота своєї команди, проведено у Дніпропетровську, де один з господарів Євгеній Чеберячко поклав початок перемоги "Зорі".

Дублі та хет-трики. Поки 3 м’ячі за матч у нинішніх змаганнях ніхто не забивав, а от число тих, хто "вистрілив дуплетами", збільшилось удвічі і досягло 4-х. Цього разу подібним чином відзначились Марко Девіч ("Металіст", у домашній зустрічі проти "Іллічівця") та Дмитро Трухін ("Говерла", у гостях у ворота "Таврії").

Попередження. З кожним новим туром число жовтих карток зростає, однак на разі цей показник значно нижчий у порівнянні з попереднім турніром. З 34-х "гірчичників" господарі були покарані 13 разів, гості − 21. З початку сезону такі рішення судді приймали у 93-х випадках (40-53). Середня кількість попереджень за матч у турі − 4,25, загалом − 3,88.

Вилучення. Не змінюється "квота" туру на червоні картки. Тепер єдиним, хто не дограв через дисципліну зустріч, став Сергій Сімінін, чия "Волинь" грала на виїзді. Всього вилучень було 3 (1-2).

Пенальті. По одному 11-метровому використали господарі (Олексій Годін, Металург" З., у ворота "Волині) та гостей Максим Шацьких ("Арсенал", у грі проти "Карпат"). З початку сезону призначено 4 "удари без захисту" (2-2), і всі вони принесли голи.

Глядачі. На останніх 8-ми іграх побувало 136 218 уболівальників. Це рекорд сезону, який тільки-но розпочався. А рекорд туру належить "Донбас Арені" і "Шахтарю" з "Чорноморцем", які там грали (41 704). Поточний Чемпіонат ПЛ подивились з трибун вже 322 120 відвідувачів. Середній показник туру − 17 027, турніру − 13 422.

Серії (з урахуванням попереднього сезону):
− "Шахтар" продовжив домашні серії. Безпрограшна тепер складає 24 поєдинки, забивна − 32, "суха" - 411 хвилин.

− "Металіст" не програє 19 матчів поспіль, а вдома тільки виграє − 11.

− "Зоря" не програє 5 зустрічей, а у гостях має 3-матчеву виграшну серію. Луганці востаннє на виїзді забивали 3 м’ячі за гру наприкінці позаминулого сезону ("Чорноморець" - "Зоря" - 2:3).

− "Динамо" 26 ігор до ряду на своєму полі забиває суперникам.

− "Дніпро" вдома не пропускав 3 м’ячі після 28 серпня 2011 р. ("Дніпро" - "Динамо" - 0:4), або 27 матчів.

− Запорізький "Металург" не вигравав з "великим" рахунком, починаючи з сезону 2009/2010 р. ("Металург" З. − "Закарпаття" - 3:0). Окрім того, команда перервала 7-матчеву безвиграшну серію.

− "Волинь" у гостях не виграє останні 8 зустрічей.

− "Говерла" виграє у "Таврії" третю гру поспіль (2 з них гостьові).

− "Арсенал" перервав безгольову серію на чужих полях − вона тривала 252 хвилини.

− "Іллічівець" не виграє у "Металіста" більше 10-ти років − з сезону 2002/2003 рр., коли харків’яни востаннє понизились у класі.

− Безвиграшна серія "Чорноморця" - 6 матчів, "Севастополя" - 5.

− "Карпати" не виграють і не зберігають ворота на замку останніх 7 поєдинків.

− "Таврія" продовжила до 4-х ігор серію з самих поразок.

Ювілеї:
− "Ворскла" пропустила 600-й м’яч за час виступів у Чемпіонатах України. Це був другий пропущений гол від донецького "Металурга", автором якого став ірландець Даррен О’Ді.

− Євген Пісоцький ("Металург" З.) має послужний список зі 100 матчів проти найсильніших українських команд.

− Хосе Соса ("Металіст"), Торніке Окріашвілі ("Іллічівець") та Марін Любічіч ("Таврія") провели 50-і матчі у Прем’єр-лізі.

 

Источник: Офіційний сайт Прем'єр-ліги

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML