ШАХТА

Статистика 2-го тур УПЛ в цифрах

Премьер-лигаЗіграні матчі 2-го туру Прем'єр-ліги, отже настав час підвести підсумки в цифрах.

Господарі-гості. Домашні стіни стали запорукою успіху лише в одному матчі, тоді як приїжджі колективи вигравали 4 рази. Ще 3 поєдинки не виявили сильнішого. Загальний показник сезону у цій суперечці з боку господарів виглядає так: +4 =5 -7.

Голи. Спільними зусиллями команди провели 17 голів, з яких на частку господарів припадає 6, у гостей − 11. Сумарно за 2 тури результативно завершилось 32 атаки (14-18). У середньому за матч забивається у турі − по 2,13 м’яча, всього − рівно по 2.

Дублі та хет-трики. У звітному турі двічі вразив ворота суперників з "Говерли" Д’ємерсі Мбокані ("Динамо"). Це другий гольовий "дубль" за 2 ігрових дні. По 3 м’ячі у матчі поки ніхто не забивав.

Попередження. Більш невихованими цього разу були представники господарів. Вони побачили з 32-х жовтих карток 18, тоді як гості − 14. Загальне число "гірчичників" 59 (27-32). Середня кількість попереджень за гру у турі − рівно 4, у змаганнях − 3,69.

Вилучення. Один виконавець награв на червону картку. Це Олег Герасимюк, чий "Арсенал" грав вдома проти "Металіста". Всього "найвища міра покарання" у турнірі застосовувалась 2 рази (1-1).

Пенальті. Єдиний 11-метровий удар туру пробивав гравець "Говерли", яка вдома грала проти "Динамо". Віталій Балашов зробив це влучно. З початку сезону пенальті пробивались 2 рази (1-1), і їхня ефективність є 100-відсотковою.

Глядачі. На чергові 8 поєдинків подивитись футбол з трибун стадіонів прийшли 56 120 відвідувачів. Рекорд туру зафіксований в Одесі, де "Чорноморець" з "Ворсклою" грали у присутності 12 753-х уболівальників. Нинішній Чемпіонат ПЛ зібрав 185 902 глядача. Середній показник на матчах туру − 7 015, загальний − 11 619.

Серії (з урахуванням попереднього сезону):
− "Дніпро" виграє 3 матчі поспіль і не пропускає 293 хвилини. Нападник команди Євген Селезньов відзначається голами у 6-ти останніх поєдинках.

− Безпрограшна серія "Шахтаря" − 16 турів.

− "Металіст" не програє і забиває 18 зустрічей.

− "Ворскла" перервала 9-матчеву безнічийну серію на виїзді.

− "Зоря" не програє 4 тури, залишаючи власні ворота у недоторканості 291 хвилину.

− "Динамо" на чужих полях не визнає компромісів останні 10 візитів.

− "Волинь" поклала край без виграшній серії, яка тривала 13 зустрічей.

− "Іллічівець" тричі поспіль не виграє на своєму стадіоні.

− "Чорноморець" вдома 4 зустрічі до ряду розходиться миром зі своїми опонентами, загалом не виграючи в Одесі 6 ігор.

− Донецький "Металург" не зміг продовжити 5-матчеву виграшну серію на своєму полі, при цьому не програючи нікому тут вже 9 останніх протистоянь.

− Запорізький "Металург" та "Карпати" мають серії з 6-ти ігор без виграшів.

− "Говерла" не йде вдома з поля без забитого голу вже у 6-ти зустрічах.

− "Таврія" не виграє на чужих полях 6 матчів і не забиває господарям 274 хвилини.

− "Арсенал" не грає у захисті "на нуль" вдома 8 разів поспіль.

Ювілеї:
− Перший гол "Металіста" у ворота "Арсенала" став для харків’ян 650-м за часи виступів у Чемпіонатах України. Його забив Хосе Соса.

− "Севастополь" пропустив 50-й м’яч у вищому світі українського футболу − перший гол, забитий "Шахтарем". Його автор − Фред.

− Іван Кривошеєнко ("Іллічівець") зіграв 250 поєдинків у Чемпіонатах України.

− Олег Голодюк ("Карпати") провів 100 ігор в елітному вітчизняному дивізіоні.

 

Источник: Офіційний сайт Прем'єр-ліги

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML