ШАХТА

"Шахтер" может повторить рекорд "Динамо"

09.07.2013 19:18

Футболісти донецького "Шахтаря" можуть зрівнятися за кількістю перемог у Суперкубку України з київським "Динамо", яке володіло почесним трофеєм п'ять разів.

За регламентом, клуб, який завоював Суперкубок п'ять разів, отримує право на його вічне зберігання.

Тренерський місток "Шахтаря" в усіх матчах за Суперкубок України завжди очолює Мірча Луческу.

"Чорноморець" гратиме у матчі-відкритті сезону вперше. По разу в поєдинках за Суперкубок країни також виступали полтавська "Ворскла", сімферопольська "Таврія" та донецький "Металург". Детальніше про історію та умови розіграшу Суперкубка, його призовий фонд можна дізнатися з інфографіки Укрінформу.

Інфографіка Укрінформу. Суперкубок України-2013. На ілюстрованій схемі висвітлено десятирічну історію розіграшу одного з престижних призів в українському футболі. Зазначено, що всього у фіналах Суперкубка брали участь 6 команд. "Динамо" (Київ) боролося за приз у 7 сезонах (5 перемог), "Шахтар" (Донецьк) грає (з урахуванням матчу 10 липня) десятий раз (поки що 4 перемоги). По одному разу в ролі володарів чи фіналістів Кубка України з футболу на приз претендували полтавська "Ворскла", сімферопольська "Таврія", донецький "Металург" і одеський "Чорноморець".

 

Источник: ukrinform

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML