ШАХТА

ФИФА не собирается останавливать Кубок конфедераций

21.06.2013 14:29

ФИФАМіжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) поки не має наміру призупиняти Кубок конфедерацій через безлади у Бразилії, викликані акціями протесту.

Про це заявила представниця організації Делія Фішер, повідомляють бразильські ЗМІ.

"Ми довіряємо бразильській владі та впевнені, що усі проблеми буде вирішено", - завірила вона.

Водночас, як відзначають бразильські мас-медіа, одна зі збірних (за деякими даними, Італія), що беруть участь у турнірі, має намір достроково залишити турнір, оскільки хвилюється за свою безпеку.

Напередодні демонстрація у бразильському місті Салвадор, де відбувся матч розіграшу Кубку конфедерацій з футболу між збірними Нігерії та Уругваю (2:1), переросла на безлади. Протестувальники хотіли пройти до стадіону, але були зупинені спецпідрозділами поліції. Крім того, група хуліганів закидала каменями два мікроавтобуси, що обслуговують ФІФА. Учасники безладів безуспішно намагалися також проникнути до готелю, де розмістилися співробітники цієї організації.

Протестувальники переважно були налаштовані мирно, проте окремі групи радикальної молоді спровокували насильство. Зокрема, маніфестанти вимагали скоротити державні витрати на підготовку в країні великих турнірів ФІФА, щоб направити заощаджені кошти на потреби охорони здоров'я та освіти.

 

Источник: ukrinform

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML