ШАХТА

Апелляцию "Кривбасса" отклонили - клуб опустился в первую лигу

Апелляцию

Сегодня состоялось заседание апелляционного комитета с аттестации футбольных клубов  ФФУ, на котором рассматривался вопрос дальнейшего участия "Кривбасса" в премьер-лиге Украины. Комитет постановил, что криворожский клуб не сможет далее принимать участие в УПЛ и отклонил апелляцию.

Напомним:

31.05.2013 - комитетом по аттестации клубов ФФУ был отозван аттестат на право участия "Кривбассом" в

премьер-лиге Украины в связи с невозможностью продемонстрировать свою способность

поддерживать непрерывную финансовую деятельность клуба до конца сезона аттестации.

3.06.2013 - "Кривбасс" подал апелляцию на данное решение.

ФФУ

Выдержка из документа:

"Аудитором не було висловлено чіткої думки щодо здатності клубу здійснювати безперервну діяльність упродовж спортивного сезону 2013/2014 рр., що свідчить про порушенням клубом ст. 47 Регламенту щодо вимог до річної фінансової звітності.  Також ФК «Кривбас» було порушено вимоги ст. 48 Регламенту ФФУ щодо відсутності простроченої заборгованості перед іншими клубами, адже станом на 05 червня 2013 року не погашена прострочена кредиторська заборгованість за трансферними контрактами перед ФК «Динамо» Київ за оренду футболістів Петрова К. та Бойка Д.  Апеляційним комітетом встановлено, що клубом було порушено такі показники, як безперервність діяльності та негативний капітал,  тому у відповідності зі ст. 51 Регламенту, ФФУ запросило додаткову прогнозну фінансову інформацію. Водночас, пропонувалось звернути5  особливу увагу на погашення заборгованості за результатами трансферної діяльності перед іншими футбольними клубами. На початку травня, на виконання статті 50 Регламенту, керівництво ФК «Кривбас» зробило письмову заяву про відсутність подій та умов великої економічної важливості, що можуть негативно вплинути на його фінансовий стан.

Таким чином, апеляційна інстанція зазначає, що TOB «Футбольний клуб «Кривбас» не дотримався загальних обов’язків претендента на атестат, визначених ст. 14 Регламенту, обов’язків, передбачених ч. 3  ст. 50 та подав недостовірну інформацію щодо дотримання вимог фінансового критерію. З огляду на це Апеляційний комітет вважає, що директивний орган першої інстанції дійшов справедливого висновку про те, що неповідомлення ФК «Кривбас» інформації про вищевказані події або умови великої економічної важливості (в контексті оцінки відповідності фінансовому критерію при вирішенні питання про відкликання атестату, а також з урахуванням критичної економічної ситуації в клубі) є таким, що призводить до порушення принципу безперервності спортивної діяльності клубу

ВИРІШИВ:  

1. У задоволені скарги вих. № 319 від 04.06.2013 р. TOB  «Футбольний клуб «Кривбас» м. Кривий Ріг про скасування рішення Комітету ФФУ з атестації футбольних клубів від 31 травня 2013 р. щодо відкликання атестату на право участі TOB «Футбольний клуб «Кривбас» м. Кривий у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед команд клубів ОПФКУ «Прем’єр-ліга» спортивного сезону 2013/2014  рр. - відмовити.

2. Про прийняте рішення повідомити TOB «Футбольний клуб «Кривбас» м. Кривий Ріг, а також ФФУ та ОПФКУ «Прем’єр-ліга».

3. Рішення остаточне і оскарженню не підлягає"

 

Источник: Шахта.орг

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML