ШАХТА

Туристичні меблі: відпочинок з максимальним комфортом

31.10.2023 21:35

Туристичні меблі використовуються під час походів, кемпінгу, сходжень, риболовлі та інших активностей на природі. Вони повинні бути якісними та надійними, що гарантує високий рівень комфорту на відпочинку.

Туристичні меблі: особливості та переваги

Плануючи відпочинок на природі, потрібно подбати про комфорт і зручність. Якщо під час короткого пікніка можна розміститися на килимку чи покривалі, то для більш тривалого походу цей варіант не підійде. Піщаний чи кам'янистий ґрунт, вологість, нерівності поверхні можуть завдати чимало незручностей, особливо під час прийомів їжі.

Виробники туристичного спорядження подбали про вирішення цієї проблеми. Сучасні туристичні меблі відрізняються міцністю, невеликою вагою, простотою в експлуатації.

Стул Helinox Chair One_R1 - Black/O.Blue

Ця категорія виробів включає в себе розкладні столи, крісла, стільці та розкладні ліжка. Туристичні меблі відрізняються особливими характеристиками, які роблять їх легкими, мобільними та придатними для використання у будь-яких умовах. Перевагами цих виробів є:

  • міцність та стійкість;

  • невелика вага;

  • компактні габарити у складеному вигляді;

  • портативність

  • вологостійкість;

  • універсальність;

  • ергономічний дизайн.

Туристичні меблі повинні мати міцну конструкцію, здатну витримати вагу дорослої людини і систематичне складання-розкладання. Каркас для цих виробів зазвичай виготовляють з сплаву алюмінію. Цей матеріал відзначається легкістю і, одночасно, міцністю. Завдяки незначній вазі алюмінієві вироби легко переносити та транспортувати. Меблі з нього відрізняються довговічністю, оскільки цей метал не піддається корозії, стійкий до впливів перепадів температури та вологості. Також він не потребує спеціального догляду чи умов зберігання.

Надійність меблів також залежить від якості кріплень та складального механізму. Шарніри, болти, системи фіксації у туристичних меблях виготовляють з матеріалів, для яких характерна міцність та зносостійкість.

Тканинні елементи туристичних меблів виготовляють з поліестеру чи нейлону. Для цих матеріалів характерна стійкість до пошкоджень та зносу. Вони легко чистяться, швидко сохнуть, не вигорають на сонці, здатні витримувати великий тиск.

Особливістю меблів для туристів є можливість компактного складання. Більшість з них можна скручувати у тубуси, вони мають сумки чи футляри для зручного транспортування.

Якісні туристичні меблі сконструйовані з дотриманням ергономічних принципів для досягнення максимального комфорту у використанні.

Меблі для відпочинку на природі в основному є універсальними. Їх однаково зручно використовувати в поході, в горах чи таборі для кемпінгу. Туристичні меблі відрізняються простотою в експлуатації та обслуговуванні.

Раскладное кресло Pinguin Guide Chair 48x34x46

Туристичні меблі: критерії вибору

Виготовляючи туристичні меблі, виробники подбали про можливість використовувати їх в різних умовах. Однак все ж існують певні моменти, на які варто звернути увагу перед покупкою:

  • Вага та розмір. Для пішого туризму слід вибирати максимально легкі та компактні вироби. У подорож автомобілем чи трейлером можна взяти більш об'ємні меблі.

  • Комфорт у використанні. Багато туристичних меблів мають додаткові елементи, які підвищують зручність їх експлуатації: ергономічні спинки, підлокітники, розсувні деталі тощо.

  • Стійкість до погодних умов. Переконайтеся, що вироби мають водонепроникні чохли, якщо ви вирушаєте в місцевість з частими туманами або дощами.

Надійні та зручні меблі можна придбати в спеціалізованому магазині туристичного спорядження Клуб мандрівників. Ми пропонуємо лише якісну продукцію за доступною ціною від перевірених виробників.

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML