ШАХТА

Найактуальніший напрямок електронних торгів для України

09.01.2021 14:03

Найактуальніший напрямок електронних торгів для України

Українська енергетична біржа пропонує обрати один із найактуальніших на сьогодні напрямів – природний газ. За останній рік, до системи активно приєднуються різноманітні компанії, і наразі їх майже 2 000. Серед них і такі відомі компанії, як «Нафтогаз», «Енергоатом» та «ДТЕК».

Ознайомитись з регламентом приєднання до торгів можливо на сайті, а сьогодні мова піде виключно про напрямок природного газу. УЕБ переймає досвід Європейських держав та впроваджує його в свою систему проведення торгів. Головне, що ці інновації не перешкоджають чинному законодавству, та не вимагають впровадження нових резонансних правил.

Європейський досвід УЕБ

Українська енергетична біржа стала членом Асоціації Енергетичних Європейських Бірж. Це велике досягнення для Українського сервісу. Ця участь відкрила двері у світ нових можливостей та допомагає адаптуватись до умов перебування у ЄС. Це позитивно відображається на економіці країни оскільки за допомогою проведення торгів, державна казна тільки збагачується.

Саме цей досвід надолужив публікувати інформацію щодо зміни цін на природній газ та інші ресурси. Щоб переглянути ситуацію з вартістю газу станом на сьогодні, достатньо перейти за посиланням www.ueex.com.ua/rus/auctions/gas-cost-calculator/.

Окрім калькулятора, офіційний сайт має безліч корисних функцій, якими можуть користуватися зареєстровані користувачі. Перейшовши за посиланням www.ueex.com.ua/rus/auctions/gas-cost-calculator/ наддасть клієнтам правильний розрахунок і одночасно розгляне процедуру ціноутворення.

У чому актуальність напряму природного газу

Ринок торгів природним газом було відкрито в 2017 році. На сьогоднішній день, через нашу біржу здійснюється реалізація природного газу між 300 учасниками. Це не лише приватні, а й державні компанії. Законодавство України постійно розвивається, і відтепер, до участі будуть приєднано ще й операторів ГРС.

Розвиток цього напряму має основний пріоритет розвитку УЕБ, оскільки наша країна має великі перспективи. Якщо розвиватись у цьому напрямку, то України зможе стати повноцінним Європейським газовим хабом, а це тільки позитивно відобразиться на країні.

На даний час перспектив дуже багато, тому важко уявити, що буде з цим напрямом через 5 років. Але однозначно варто йти у напрямі Європейського стандарту, оскільки наша країна вже давно з ним визначилась. Прямо зараз можна стверджувати лише одну істину. УЕБ – це єдина товарна біржа в країні, яка досягла визнання на Європейській арені.

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML