ШАХТА

"Динамо" стало победителем Зимнего Кубка ДЮФЛУ

29.02.2016 18:33

Динамо стало победителем Зимнего Кубка ДЮФЛУЗ 28 січня по 28 лютого проходив перший юнацький турнір з футболу - «Зимовий Кубок ДЮФЛУ». Учасниками змагань стали більше 30 команд - представники кращих дитячо-юнацьких футбольних шкіл України, сформованих з гравців 2000 р.н.

За почесний трофей на футбольних полях Києва, смт. Щасливого, Ужгорода, Львова, Одеси, Дніпропетровська та Кременчука боролися команди СДЮСШОР (Ужгород), «Карпати» (Львів), «Говерла» (Ужгород), «Ніка» (Івано-Франківськ), «УФК-Карпати» (Львів), ФК «Львів», «BRW-BIK» (Володимир-Волинський), ФК «Скала» (Моршин), «Буковина» (Чернівці), «Динамо» (Київ), ОК ім. І. Піддубного, СДЮШОР (Черкаси), СК «Дніпро» (Вишгород), «Шахтар» (Донецьк), «Зірка» (Київ), ДЮСШ-15 (Київ), «Юність» (Чернігів), «Чорноморець» (Одеса), «Арсенал» (Київ), ДЮСШ-11 Чорноморець (Одеса), ФК «Дніпро» (Дніпропетровськ), «Металург» (Запоріжжя), УФК (Харків), «Металіст» (Харків), УФК (Дніпропетровськ), «Азовсталь» (Маріуполь), «Інтер» (Дніпропетровськ), ДЮФШ ФК «Ворскла» (Полтава), МФК «Кремінь» (Кременчук), та «Торпедо» (Миколаїв).

Після відбіркових турнірів на фінальний етап до Києва та смт. Щасливого завітали 8 кращих команд, які були розподілені на дві групи.

За результатами матчів у групах, що проходили за коловою системою, були визначені команди, що розіграють комплект нагород.

Першими у матчі за сьоме зустрічались столичний ОК ім. І. Піддубного та «BRW-BIK» (Володимир-Волинський). Зустріч завершилась мінімальною перемогою киян з рахунком 1:0.

Миколаївське «Торпедо» посіло п’яту сходинку на турнірі, перемігши своїх опонентів із запорізького «Металургу». У цьому матчі також лише єдиний м’яч визначив переможця.

У боротьбі за «бронзові» нагороди зустрілись дніпропетровський «Дніпро» та одеський «Чорноморець». Тут фінальний свисток арбітра Клима Заброди зафіксував остаточний рахунок 1:0 на користь «моряків». Єдиний гол на 17-й хвилині гри забив Ратушняк, який результативно завершив стрімку атаку «Чорноморця».

У фінальному двобої, який на трибунах  манежу тренувальної бази ФК «Динамо» (Київ) зібрав велику кількість вболівальників та футбольних спеціалістів, зійшлися дві кращі юнацькі команди – київське «Динамо» та львівські «УФК-Карпати».

Зі стартових хвилин гри ініціативу захопили юні динамівці. Львів’яни ж побудували гру на контратаках. Основна загроза від гравців «Динамо» у першій половині зустрічі надходила після стандартів. Спочатку Цитаїшвілі небезпечно виконав штрафний, а згодом Білошевський ледь не добив «круглого» після розіграшу кутового. Оговтавшись, гості провели дуже швидку контратаку і Василь Руніч ударом під ближню стійку відкрив рахунок у матчі. Після такого розвитку подій підопічні Дроценка дещо знітились і до перерви нічого небезпечного не створили біля воріт Михайла Готри.

Другий тайм також розпочався з активних наступальних дій динамівців, проте суперники надійно та злагоджено діяли у захисті. Гаряче у штрафному майданчику львів’ян було тільки після виконання кутових, протидію яким юні карпатівці так і не знайшли.

Щоб переломити хід зустрічі наставник «Динамо» випустив на поле ще одного нападника. Саме Данило Сухоручко, який на 52-й хвилині замінив Духана, став героєм зустрічі. Спочатку він за декілька хвилин до фінального свистка виявився найкмітливішим у воротарському майданчику і заштовхав м’яч у ворота Готри. Коли команди вже морально готувались до серії пенальті, знову своє вагоме слово сказав Сухоручко. Активний Ісаєнко по лівому фланзі увірвався до штрафного майданчику і зряче відпасував на Сухоручка, той у дотик переправив м’яч у ворота львів’ян. Фантастична розв’язка зустрічі, яка ставить крапку у матчі. У лічені секунди, що залишились, приголомшені львів’яни нічого небезпечного біля воріт киян створити не змогли. 2:1 - на користь гравців київського «Динамо», які стали першими тріумфаторами «Зимового Кубку ДЮФЛУ-2016».

«Динамо» (Київ) – «УФК-Карпати» (Львів) – 2:1 

Голи: Сухоручко (68, 70+1) – Руніч (22)

«Динамо»: Закорський – Мельник, (Чуєв, 59), Куценко, Дмитрук, Білошевський, Малишкін, Сорокін, Волошин (Мащенко, 36), Духан (Сухоручко, 52), Ісаєнко, Цитаішвілі (Приходько, 70+3)

«УФК-Карпати»: Готра – Куртяк, Харжевський, Нестерук, Слива, Панчишин, Рудюк, Руніч, Сидорук, Дудинський, Лях (Піхоцький, 62)

У церемонії нагородження команд-учасниць взяли участь заступник Міністра молоді та спорту України Микола Даневич, перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко, перший віце-президент ДЮФЛУ Станіслав Кочубинський, віце-президент ДЮФЛУ Олександр Сопко, тренер молодіжної збірної України Олександр Головко, тренер юнацької збірної України U-16 Сергій Попов, тренер воротарів національної збірної України Юрій Сивуха, а також екс-тренер національної збірної України Юрій Калитвинцев. Але головним сюрпризом для молодих футболістів стала участь у нагороджені гравців національної збірної України Олега Гусєва, Андрія Пятова та В’ячеслава Шевчука.

У своєму виступі перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко від імені президента Федерації Андрія Павелка привітав усі команди-учасниці, подякував організаторам змагань та керівництву клубів, що брали участь у розіграші Кубку. Юним футболістам він побажав великих перемог в ім’я своїх клубів, міст та нашої держави.

Під час урочистостей були нагородженні і кращі гравці турніру за амплуа:

Кращий воротар – Михайло Готра («УФК-Карпати», Львів)

Кращий захисник – Олександр Мельник («Динамо», Київ)

Кращий півзахисник – Олександр Беляєв («Дніпро», Дніпропетровськ)

Кращий нападник – Вадим Сидорук («УФК-Карпати», Львів)

Источник: ФФУ

 

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML