ШАХТА

Богдан Сарнавский: "Сильно бы задумался, переходить ли в "Динамо"

25.07.2015 16:37

Богдан Сарнавский: Сильно бы задумался, переходить ли в ДинамоВін – один з лідерів молодіжної збірної України. Незважаючи на високу конкуренцію на воротарській позиції у “Шахтарі”, цей хлопець не падає духом, вірить у власні сили і каже, що має ще час, аби себе по-справжньому проявити. Про причини поразок юнацьких збірних України на світовому і європейському футбольних форумах, перспективи продовження кар’єри, майбутню дуель з "Фенербахче" і на іншу тематику з "Брутальним Футболом" поспілкувався голкіпер Богдан Сарнавський – киянин із “шахтарським” серцем.

- Як тобі початок сезону в цілому?

– Старт сезону обіцяє багато. Вже видно, що попереду багато серйозної турнірної боротьби нас очікує. Чимало хлопців залишило "Шахтар", але це жодним чином на нас не впливає, молоді українські хлопці підтягуються, все чудово.

- Чи справді українці можуть замінити легіонерів, які пішли?

– Звичайно. Хлопці ростуть додадають. Ті іноземці, які хотіли піти, реалізували своє бажання – Коста, Адріано… Є Тейшейра – це неймовірний гравець, футболіст топ-рівня. Поруч з такими виконавцями наші хлопці вчаться, додають, зростають у професійному плані поруч з ними.

- Повернімось до молодіжного чемпіонату світу, матчу із Сенегалом. Ще перед грою було багато розмов, що у стані суперників були старші за віком виконавці…

– Ну, це так, вони були фізично сильніші ці африканці. Те, що вони там з паспортами робили, ми не знаємо напевне, але те, що по кондиціях були потужніші за нас, це факт. Крім того, десь не пощастило, звичайно.

- Одразу питання від наших читачів: під час серії пенальті ти вгадував удар польоту пенальті?

– Звісно! Навіть коли вгадуєш пенальті, не завжди відбиваєш, а тут ще й не щастило. Перед пенальті вибрав стратегію розхитування суперника, вибирав кут, у який він битиме.

- Чи є фактор психології, коли пробиває футболіст пенальті? Можливо, дуель поглядів?

– Чесно кажучи, це все понти. Під час серії пенальті все вирішує доля секунди, тому маєш визначитись, звідки відбиватимеш удар ще до пострілу.

- Чи спостерігав ти за виступами наших хлопців під час ЧЄ-2015 (U-19)?

– Само собою. Вболівав за наших хлопців, особливо за Віктора Коваленка. Вважаю, що і там не пощастилою. Відбір дуже потужно пройшли, а там не склалось під час ігор.

- У "Шахтарі" дуже велика конкуренція на воротарській позиції. Як збираєшся вигравати "місце під сонцем"?

– Будемо боротись, а що поробиш. Під час зборів працював на рівні з Андрієм та Антоном, Містер був задоволений. Будемо очікувати свого часу.

- Згоден був би на оренду?

– Гадаю, що так. Хоча, час у мене ще є, тому спішити нікуди ще і в цьому плані.

- Ти – корінний киянин. Погодився б перейти б у "Динамо", якби клуби домовлились?

– В дитинстві я грав за "Динамо", але перевівся звідти, ще коли в школі був. Чесно кажучи, сильно би задумався, чи переходити у київський клуб. Це все-таки було б важливе рішення. Якби мені хтось сказав, що гратиму за "Шахтар", а тренуватимусь в Києві, не повірив би.

- Як взагалі впливають ці переїзди Львів-Київ-Львів на результати команди?

– Вони просто надоїдають. Усі хочуть повернутись в Донецьк, та все по-іншому було б. Там дуже потужна підтримка глядачів. Хто коли-небудь там був, зрозуміє, про що я кажу. Один з найкрасивіших стадіонів у Європі…

- Що говорять про можливе повернення "Шахтаря" в Донецьк у 2016-ому році?

– Всі цього хочуть, всі чекають. Хотілось, аби це відбулось якнайшвидше. Але зрозуміло, що не все залежить від нас.

- Хто був в дитинстві для тебе гравцем, якого хотілось наслідувати?

– Касільяс! Він тащив неймовірно! Це був шикарний голкіпер! Зараз я вважаю, що таким є Де Хеа. Те, що він творить – це, зісно, диво!

- Як ти сприйняв перехід Касільяса в "Порту"?

– Звичайно, з ним вчинили жахливо. Людина віддала клубу усього себе, а його залиши просто напризволяще. Це дуже складно. Не розумію керівництво мадридського клубу взагалі.

- Поділишся таємницями, які Містер уже вам розповів напередодні ігор проти "Фенербахче"?

– Ми ще не переглядали їх, будемо завтра дивитись (інтерв’ювали Богдана у п’ятницю ввечері). Містер казав, що там дуже хороші і небезпечні виконавці, тому будемо серйозно готуватись.

- Потужний суперник дістався "Шахтарю". Гратимете на результат, як вийде, чи стоїть конкретне завдання?

– Ні-ні, "Шахтар" гратиме лише і виключно на перемогу, це не обговорюється!

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML