ШАХТА

«Динамо» сыграло вничью с финалистом Юношеской лиги УЕФА

25.04.2015 20:36

«Динамо» сыграло вничью с финалистом Юношеской лиги УЕФАУ 8-му турі чемпіонату U-19 київське «Динамо» на полі своєї клубної бази в Чапаєвці за присутності 150 уболівальників зіграло результативну нічию з донецьким «Шахтарем» – 2:2.

Цей поєдинок мав відбутися найближчої середи, але його вирішено було перенести через виклик великої групи гравців «Динамо» та «Шахтаря» до збірної України.

Перед протистоянням із принциповим суперником тренерський штаб «Динамо» (U-19) постав перед великими труднощами. У розпорядженні Юрія Леня залишилося лише 12 польових гравців, тож навіть не вистачило футболістів, аби заповнити заявку на гру. Щодо змін у складі порівняно з останнім матчем, проти «Карпат» (0:3), то їх відбулося чотири: замість Солдатенка, Дубінчака, Нечая та Приймака з перших хвилин на поле вийшли Маханьков, Карташов, Козак та Книш.

Команди розпочали поєдинок доволі обережно. У динамівців спостерігалася певна нервозність, що призводила до невиправданих помилок. Уже на перших хвилинах Маханьков невдало вибив м’яча від воріт, сферу підхопив Зубков, але, вийшовши на ударну позицію, пробив набагато вище воріт. Почин воротаря повторили й польові гравці, кілька разів втрачаючи м’яча на своїй половині поля, але до небезпеки біля воріт «Динамо» справа не доходила.

Тиск «Шахтаря» матеріалізувався в забитий м’яч на 25-й хвилині. Штандер увійшов до штрафного майданчика з правого флангу, віддав передачу на лінію воротарського майданчика, де захисники «Динамо» не змогли ліквідувати загрозу, а Арендарук, підхопивши м’яча, точно пробив із кількох метрів повз воротаря.

Після пропущеного м’яча динамівці почали активніше шукати щастя біля володінь гостей. Книш добре пройшов лівим флангом, увійшов до штрафного майданчика, але воротар перехопив м’яча після прострілу Данила. Буквально в наступній же атаці Козак підхопив м’яча, коли сфера перелетіла через захисника, пробив по воротах із десяти метрів, воротар парирував, а Удод, який зіграв на добиванні, на жаль, пробив вище воріт.

На 41-й хвилині «Шахтар» залишився в меншості. Вачиберадзе зіграв дуже небезпечно високо піднятою ногою, влучивши в голову Удоду, за що відразу був вилучений із поля. Михайла довелося міняти через пошкодження, а «Динамо» на весь другий тайм залишалося в більшості.

Доволі швидко після перерви господарям вдалося зрівняти рахунок. Голкіпер парирував перед собою м’яча, а Ковбаса, опинившись першим на підборі, пробив у незахищений кут воріт. Гол у відповідь, безперечно, додав «біло-синім» упевненості. Буквально за кілька хвилин той же Ковбаса міг робити дубль, але, замикаючи навіс із лівого флангу, пробив головою з відскоком від газону над поперечиною. Парад нереалізованих можливостей збоку Артема продовжився, коли після подачі з кутового він із лінії воротарського майданчика пробив знову пробив над воротами.

Якщо не вдається забити нападнику, за справу береться захисник. Розігравши кутовий на правому фланзі, Козак навісив до штрафного майданчика, м’яч перелетів через голови всіх захисників, і Масалов, прийнявши сферу, у дотик пробив під голкіпером. Повівши в рахунку, динамівці не зменшили обертів, розуміючи, що перевага поки хитка. Оріховський перевіврив пильність голкіпера ударом з-за меж штрафного майданчика, ще кілька разів кияни пробивали з перспективних позицій набагато вище воріт, що змусило старшого тренера команди просити своїх підопічних ретельніше готувати удари.

Покарання за нереалізовані моменти прийшло на 81-й хвилині. Після удару зі штрафного у виконанні Зубкова м’яч влучив у поперечину, перше добивання знову прийняв на себе каркас воріт, а от від удару Арендарука з кількох метрів урятувати вже ніхто й ніщо не змогло.

Фінального штурму як такого збоку «Динамо» не було, але момент, аби вирвати перемогу, динамівці все ж створили. Шарило, уникнувши положення поза грою, вийшов практично віч-на-віч із голкіпером, але Кудрик вдало склався та парирував удар впритул.

***

Чемпіонат U-19. Група 1. 7-й тур

«Динамо» – «Шахтар» – 2:2 (0:1).

«Динамо»: Маханьков, Тимчик, Чоботенко (к), Масалов, Карташов, Калюжний, Ковбаса, Яровой (Нечай, 85), Козак (Оріховський, 62), Книш, Удод (Шарило, 43).

«Шахтар»: Кудрик (к), Кирюханцев, Сагуткін, Матвієнко, Гладченко, Вачиберадзе, Арендарук, Піхальонок, Меркушов (Фурсов, 43; Авагимян, 70), Зубков, Штандер (Грачов, 55).

Голи: Ковбаса (49), Масалов (57) – Арендарук (25, 81).

Попереджені: Масалов (80), Чоботенко (87) – Кирюханцев (67), Арендарук (86).

Вилучений: Вачиберадзе (42).

Источник: FC Dynamo Kyiv

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML