ШАХТА

Сегодня состоится премьера проекта о коррупции в украинском футболе - "Игра без правил"

19.04.2015 20:35

Сегодня состоится премьера проекта о коррупции в украинском футболе - Игра без правилУ неділю 19 квітня в ефірі телеканалу 2+2 стартує проект спортивних журналістських розслідувань "Гра без правил", який розкриє широкій громадськості тіньові сторони вітчизняного футболу.

У випусках "Гри без правил" журналісти програми розслідуватимуть окремі футбольні історії з тих, які не розповідають фанатам і приховують від правоохоронних органів.

"Корупція у футболі – це не лише договірні матчі та куплені судді, про які добре знають більшість уболівальників. На жаль, сьогодні зловживання в українському футболі проникли практично в усі його куточки: від дитячих спортивних шкіл і майданчиків до владних кабінетів футбольних чиновників різних рівнів. Іноді ці факти можуть здаватися дрібними, як ось продаж квитків на матчі повз касу, але їх маса досягла настільки критичних розмірів, що готова поховати під собою будь-які нормальні перспективи улюбленої гри українців. Дійсно, більшість "злочинів", які розслідуватимуть журналісти "Гри без правил" не так швидко, як конкретний хабар конкретному судді позначаються на результатах матчів, але їх вплив на загальний розвиток українського футболу ще більш згубний і катастрофічний, бо вони руйнують усю систему розвитку спорту", -  зазначив керівник Управління спортивних проектів Степан Щербачов.

Над програмою "Гра без правил"  спільно працюють журналісти Департаменту спортивних проектів та Департаменту журналістських розслідувань. Хронометраж кожного випуску – 15 хвилин.

"Сьогодні в Україні відбувається стільки змін, а навколофутбольний світ, здається, завмер у якомусь напівкримінальному болоті. Сподіваємось, новий  проект 2+2 додасть хоч трохи світла й свіжого повітря в цю застійну атмосферу", –наголосив  керівник Департаменту журналістських розслідувань  Максим Шиленко.

Кожен випуск "Гри без правил" буде присвячено розслідуванню однієї справи. "Втім, з деяких тем обсяг зібраного під час журналістського розслідування матеріалу настільки великий і вражаючий, що він просто не вміщатиметься в межі 15-хвилинної програми. В таких випадках будемо готувати продовження", – поділився планами пан Шиленко.

У першому випуску журналісти "Гри без правил" спробують пролити світло на "дивні" з погляду закону й норм професійної етики факти біографії деяких очільників однієї з поважних футбольних організацій України.

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML