ШАХТА

Виктор Вацко: "Я Луческу понимаю на 100%"

17.04.2015 10:15

Виктор Вацко:

Виктор ВацкоУкраинский комментатор и футбольный эксперт Виктор Вацко ответил на вопрос посетителя в своей конференции на matchday.ua.

— Вікторе, Луческу заборонив 5 основним арендованим футболістам грати проти Шахтаря! Можливо потрібно вносити якісь зміни в регламент щодо арендованих футболістів та заборони їх участі у матчах з командами, яким належать їх контракти.?

- Я пам'ятаю "соплі" із цього приводу від псевдоморалістів і псевдорозвивальників українського футболу перед матчем "Динамо" із "Говерлою". Мовляв, "Динамо" ж віддає своїх гравців в оренду, щоби ті отримували ігрову практику і прогресували як футболісти, а де ж проявляти себе, як не в поєдинках проти сильного суперника? Але все це я б назвав сентиментальною лірикою, такими-собі "телячими аргументами на користь бідних".

Правда полягає в тому, що клуб, який бере футболістів в оренду, не маючи можливості придбати всі права на них, повинен бути готовим до того, що справжній власник цих гравців вимагатиме їх неучасті в очному матчі. Це нормальна практика у всій Європі. Таки речі зазвичай прописують в орендній угоді. І ніде ці моменти не викликають якихсь дискусій. Хочеш бути у топовому бойовому складі на всіх матчах - купуй футболістів у цілковиту власність. Не можеш собі дозволити повноправне придбання, і змушений орендувати - або прописуй в орендній угоді можливість участі гравця в очній зустрічі з командою, якій він належить, або не скигли.

Я Луческу розумію на 100%. Він перебуває у вирі боротьби за чемпіонство. Він, програвши "Зорі" у першому колі, прекрасно розуміє, що є ризик втрати очок і зараз. А зараз у нього кожне очко - на вагу золота. Навіщо йому потрібен цей ризик? На його місці, зрештою, як і на місці "Динамо" в ситуації із Говерлою, я вчинив би абсолютно ідентично. Тому що у футболі великих досягнень мірилом усього є виключно остаточний результат. А сентиментальні соплі зазвичай розпускають ті, хто на виході не несе за цей результат жодної відповідальності.

Стосовно ж орендованих гравців, я, зізнаюсь, давно уже ввів би у Регламент пункт, згідно з яким клубу заборонялося б заявляти на сезон більше 5-ти орендованих футболістів.

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML