ШАХТА

Украина U-20 побеждает Белоруссию U-21

Украина U-20 побеждает Белоруссию U-21У середу, 15 квітня, юнацька збірна команда України серед гравців віком до 20 років у товариському матчі обіграла молодіжну збірну Білорусі з рахунком 1:0. Єдиний гол у ворота білоруської команди у другому таймі забив з пенальті півзахисник Ігор Харатін.

Команда Олександра Петракова провела контрольну зустріч із білоруською «молодіжкою» у рамках підготовки до участі у фінальній частині ЧС-2015 U-20, який стартує у травні в Новій Зеландії.

Перший тайм відзначився жорсткою чоловічою боротьбою обох команд. Через дощ та, як наслідок, слизький газон футболісти припускалися помилок у простих ситуаціях, тому вболівальникам було важко сподіватися на яскравий футбол. Щоправда, передумови для взяття воріт у «синьо-жовтих» періодично з’являлися. На 7-й хвилині Яремчук отримав передачу з правого флангу і на вході до штрафного майданчика завдав удару у дальній кут - м'яч просвистів у сантиметрах від стійки. За декілька хвилин Соболь спробував пробити з 20-ти метрів, але пристрілка захисника збірної України виявилася невдалою.

У цілому, українці краще тримали м’яч, змушуючи білорусів захищатися та сподіватися на контратаки. Але реальних передумов для того, щоб відзначитися у воротах суперників, підопічні Петракова не мали. Винятком став, хіба-що, епізод на 27-й хвилині, коли Яремчук пробив по воротах після флангової подачі Немтінова. Голкіпер обрав вірну позицію і з легкістю зафіксував м’яч у руках.

Після перерви «синьо-жовті» продовжили шукати шляхи для взяття воріт збірної Білорусі. Спочатку Яремчук втратив стовідсоткову нагоду після того, як нападник не зумів з гострого кута переграти воротаря суперників. На 57-й хвилині рейд Татаркова до штрафного майданчика гостей призвів до його зіткнення із Зіновичем. Арбітр без сумнівів показав на 11-метрову позначку, а Харатін розвів м’яч і воротаря по різних кутах.

Олександр Петраков вирішив кинути у бій свіжих футболістів, і, як показали майбутні події на полі, тренерські кадрові рішення виявилися вдалими. Беседін та Луканов додали гостроти атакам «синьо-жовтих». На 76-й хвилині нападник української збірної мав нагоду засмутити «сябрів», але Золотов в останній момент виніс м’яч з лінії власних воріт. За дві хвилини вже Луканов вдало відгукнувся на подачу з кутового і головою переправляв м'яч у ближній кут. Чічкан у карколомному стрибку врятував команду від другого голу.

Білоруська команда спробувала піти на останній штурм воріт, які у другому таймі захищав Підківка, але українській збірній вдалося втримати переможний рахунок – 1:0.

***

Товариський матч

Україна U-20 – Білорусь U-21 – 1:0

Гол: Харатін (58)

Попередження: Харатін (19), Кравченко (77), Очігава (84) – Золотов (77)

Україна U-20: Сарнавський (Підківка, 46) – Качараба, Кузнецов (Луканов, 72), Соболь, Полегенько, Харатін (Кравченко, 68), Кулініч (Ткачук, 46), Кабаєв, Татарков, Немтінов (Очігава, 72), Яремчук (Беседін, 72)

Білорусь U-21: Чічкан – Ігнатенко, Золотов (Капленко, 80), Янченко, Теслюк (Громико, 68), Терещенко (Шестиловський, 80), Яроцький (Забелін, 54), Байдук, Шибун (Мінко, 80), Теверов (Журневич, 68), Зінович

***

Нагадаємо, 18 травня збірна України вирушить на чемпіонат світу до Нової Зеландії. 24 травня у «синьо-жовтих» заплановано проведення контрольного поєдинку зі збірною Уругваю. На світовій першості українська збірна зустрінеться у рамках групового турніру із командами Нової Зеландії, США та М’янми.

Источник: ФФУ

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML