ШАХТА

Виктор Вацко: "Я не понимаю термина "боязливый футбол"

12.04.2015 10:51

Виктор Вацко:

Виктор ВацкоУкраинский комментатор и футбольный эксперт Виктор Вацко ответил на вопрос посетителя в своей конференции на matchday.ua.

— Як на мою думку, слабенький в нас рівень спортивної журналістики. Ніхто не "розніс" Фоменка після матчів збірної. Всі знають, що у Фоменка такий стиль, але чи не занадто він (стиль) боязливий, навіть з рівними командами?

- Якщо Ви вважаєте ознакою високого рівня журналістики (не суть важливо - спортивної, чи ні) влаштування "розносів", я не погоджуся, до того ж категорично.

Критиканство - це зазвичай, дешеви популізм. Псевдосміливість. І це - дуже легко і банально. Грамотно проаналізувати, визначити плюси і мінуси, розкласти все по поличках, пояснивши, чому це - добре, а це - ні. Ось що визначає рівень журналістики. Тимощука після Іспанії розкритикували практично всі. Поставивши при цьому серйозні запитання до власного рівня знань та розуміння футболу.

Я особисто не розумію поняття "боязливий футбол". Так можна довести все до того, що Іспанія, граючи без форварда (не проти України, а в матчах, внаслідок яких народилося поняття "фальшива дев'ятка"), теж можна говорити про "боязливість" - як же так, без нападника грати?

Коли ФФУ запрошувала на посаду головного тренера збірної Фоменка, всі знали і розуміли (хто пам'ятав) стиль футболу, що його сповідували команди Михайла Івановича. Так, зараз хочеться дива, хочеться тіки-таки, хочеться, щоби ми "возили" всіх у світі. Але ж на такому рівні, глобально мислячи та оцінюючи, див не буває.
Не буде у нас іншого футболу у виконанні збірної, поки нею керує Фоменко. Але, якщо із такою грою збірна виконає поставлене перед нею завдання - вихід до фінальної стадії Євро-16, кожен може сховати свої питання до тренерського штабу далеко і глибоко.

А шанси на вихід на Євро-16 у нас ще є.

Источник: Шахта.org

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML