ШАХТА

Олег Кудрик: "Мы играем на победу"

10.04.2015 9:07

Олег Кудрик: Мы играем на победуКапітан і голкіпер "Шахтаря" U-19 Олег Кудрик став одним із героїв післяматчевих серій пенальті проти "Олімпіакоса" та "Бенфіки" в Юнацькій Лізі чемпіонів.

18-річний воротар розповів Gazeta.ua, як йому вдається відбивати 11-метрові.

"Вгадував. В матчі з "Бенфікою" міг ще кілька пенальті відбити, але трохи не дотягнувся. У мене є своя тактика. При всіх ударах я завжди стрибаю в один кут. З "Олімпіакосом" так не пройшло. Чотири рази стрибав у правий бік, потім змінив кут і відбив два пенальті".

Як обираєте кут?

"Дивлюся якою ногою б´є футболіст, як підходить до м´яча. Інколи це помітно. А буває, що гравці обманюють воротаря".

Коли в матчі з "Бенфікою" стало зрозуміло, що буде серія пенальті, не виникло такої думки: "О, ні. Знову 11-метрові".

"Навпаки. З португальцям вийшов важкий матч, тому ми були раді, що є шанс пройти далі у серії пенальті. А от з "Андерлехтом" така думка може з´явитися, - сміється Олег. - На останніх хвилинах матчу я вже починаю налаштовуватись, що далі можуть бути 11-метрові.

Зрозуміло, що коли гра розпочинається, то про ніхто про це не думає. Ми граємо на перемогу. Але не завжди так виходить. В Лізі чемпіонів у нас складні суперники. З "Андерлехтом" легко не буде. Дай Бог, щоб ми перемогли в основний час, але від серії пенальті я також не відмовлюся, щоб ще раз у них виграти.

У серії пенальті головне налаштуватись психологічно, не переживати, зберігати концентрацію. Я жену від себе думки про поразку. Думаю про перемогу. Двічі пройшло.

Нам вже немає куди відступати. Будемо битися, щоб повернутися в Україну з кубком Ліги чемпіонів".

Коли починали грати у Лізі чемпіонів, очікували, що команда дійде до півфіналу?

"Команда 96-го року — дуже сильна. З чотирьох чемпіонатів України ми виграли чотири. Таке не вдавалося жодній команді в країні. Ми знали, що можемо досягти успіху, старалися, дуже серйозно готувалися до кожного матчу. Я був упевнений, що 1/8 фіналу Ліги чемпіонів ми точно дійдемо".

Як вам рівень турніру?

"Дуже сильний. Всі наші суперники, "Атлетик" Більбао, "Порту", "Олімпіакос", "Бенфіка", швидкісні і технічні".

Воротар збірної Німеччини і мюнхенської "Баварії" Мануель Нойер був у трійці кандидатів на Золотий м´яч. Розчаровані, що нагорода дісталась не йому?

"Не дуже. Вважаю, що Кріштіану Роналду заслужено отримав Золотий м´яч. Все було по-чесному. Нойер чудово провів сезон і був близьким до перемоги. Можливо, виграє нагороду у наступному році, але треба визнати, що це буде дуже важко зробити.

Можливо за 20 років у футболі буде новий Нойер, який зможе виграти Золотий м´яч. Поки я таких не бачу".

Який ваш збірний образ воротаря?

"Це голкіпер, який добре грає ногами і на виходах. Для мене ідеал — це Буффон. Він не тільки на лінії виручає, але багато підказує своїм захисникам. В Україні виділив би П´ятова і Шовковського. Бойко прогресує".

Додамо, що матч "Андерлехт" - "Шахтар" пройде 10 квітня і розпочнеться о 14:00.  В іншому півфіналі зіграють "Рома" та "Челсі", а переможець турніру визначиться 13 квітня.

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML