ШАХТА

Кирилл Ковалец: "Матч удался на все сто"

06.04.2015 14:16

Відзначившись дебютним голом у сезоні, півзахисник «Шахтаря-3» значно посприяв розгромній перемозі своєї команди над «Скалою». Ковалець-молодший поділився враженнями від гри та розповів, на що весною можуть претендувати «гірники».

— Кириле, у матчі проти «Скали» ваш гол став визначальним, адже після того, як ви зрівняли рахунок, надалі «гірники» своєї переваги більше не втрачали, відвантаживши у ворота суперника ще чотири м’ячі. Звідки така результативність?

— Душею кривити не стану, відзначу, що матч зі стриянами нам дійсно вдався на всі сто. Виходило добре як оборонятися, так й атакувати. Особливо яскраво ми зіграли в нападі, й змогли забити «малиново-зеленим» п’ять м’ячів. Щоправда, прикро, що двічі пропустили, але нічого. Ми розпочинаємо весняний етап чемпіонату з перемоги, тож команда перебуває в піднесеному стані. З приводу високої результативності в цій зустрічі, то, гадаю, це стало можливим завдяки нашим зимовим напрацюванням. На навчально-тренувальних зборах ми робили акцент саме на атакувальних діях, судячи з усього, недарма.

— У першому колі ваша команда на виїзді поступилася «малиново-зеленим» — 1:2. Чи можна сказати, що «Шахтарю» вдалося реваншуватися?

— Ще б пак! Проти «Скали» нам завжди непросто давалися ігри, й така перемога, безумовно, додає нам наснаги. Завжди приємно розпочинати сезон з трьох очок.

— Цьогоріч донеччани виступають не надто добре, крокуючи лише на сьомій сходинці. Як гадаєте, на який результат може розраховувати ваша команда за підсумками сезону?

— Знаєте, перед чемпіонатом керівництво нам озвучило задачі — потрапляння до четвірки сильніших. Наразі розуміємо, що піднятися до четвертої сходинки буде ой як не просто, особливо якщо врахувати прірву в чотирнадцять очок. Зрештою, нам втрачати нічого, кожен з хлопців хоче себе зарекомендувати, показати якомога з кращої сторони. Отож намагатимемося створити неймовірне, й провести другу частину першості так, щоби цим можна було пишатися.

Як вам працюється під керівництвом Валерія Рудакова? Наскільки цьому досвідченому фахівцеві вдається знаходити спільну мову з молодими хлопцями?

— Валерій Вікторович — легенда донецького клубу й тренер з великим досвідом, який він намагається передати нам. Він ділиться з нами своїми знаннями, й цим наш наставник значно допомагає молодим гравцям пристосуватися до вимог професійного футболу. Крім того, у Валерія Вікторовича добре розвинене почуття гумору, тож він нерідко може пожартувати, когось «притравити». Певна річ, не обходиться і без жорстких розмов, але усе по справі. Потрібно розуміти, що це тренувальний процес, де працюють не тільки з пряником. І, як показують результати, Валерій Вікторович вміє працювати з молодими футболістами. Варто тільки подивитися, скільки цей тренер виховав гравців, й більша частина з них не загубилася у великому футболі. Від себе можу додати, що, працюючи під керівництвом Валерія Рудакова, я розвиваюся і як людина, і як футболіст.

— Щодо підготовки до наступного матчу, який ваша команда проведе на виїзді проти одного з лідерів першості — «Кременя». «Шахтар-3» готуватиметься у звичному режимі чи на цей матч намічена особливапрограма?

— Підготовка до матчів у нас розбита на тижневі цикли, тож із вівторка цілеспрямовано готуватимемося на матч проти кремечуцького клубу. Знаємо, що в Сергія Свистуна команда серйозна, претендує на перемогу в турнірі, але нам теж очки потрібні. Будемо грати на перемогу.

— У Полтаві юнаки «Шахтаря» базуються вже майже рік. Встигли звикнути до тамтешніх умов?

— Ми проживаємо на базі ФК «Полтава», й тут створені чудові умови для підготовки. На цій базі розміщуємося ми, дубль, команда дев’ятнадцятирічних та ФК «Полтава». Тобто база дуже містка, відтак місця усім вистачає. Сам спортивний комплекс знаходиться в лісі та й з харчуванням проблем немає. Тобто на умови нам гріх жалітися.

— На який термін у вас розрахований конт­ракт з «гірниками»?

— До кінця поточного сезону.

— А що робитимете далі? Залишитеся в донецькому клубі чи шукатимете інше місце роботи?

— Наразі про це говорити зарано, в мене є чинний контракт, відтак потрібно відпрацювати його до кінця. А що буде далі, подивимося. Є бажання спробувати свої сили за кордоном, але не знаю, чи вийде переїхати до іншої країни.

Источник: ukrfootball.ua

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML