ШАХТА

Немного о предстоящем матче с Латвией

Немного о предстоящем матче с Латвией31 березня національна збірна команда України зіграє товариський матч зі збірною Латвії на «Арені Львів» у Львові. Команда Михайла Фоменка проведе свій перший контрольний поєдинок у 2015 році і врешті-решт матиме можливість перевірити у дії найближчий резерв команди напередодні другого кола кваліфікаційного раунду ЧЄ-2016.

Свій 217-й матч в історії збірна України проводить одразу після надскладного виїзду до Севільї, де «синьо-жовті» з мінімальним рахунком 0:1 поступилися діючим чемпіонам Європи – іспанцям. Відтепер, наступний матч відбору Євро-2016 українській команді належить провести вже в червні, до України прибуде амбіційна команда Люксембургу. І керманичу національної команди вкрай необхідно у матчі з латвійцями перевірити якнайбільше виконавців, аби процес вливання нової крові до основного складу збірної проходив менш болюче для нас.

Незважаючи на виїзну поразку від «Фурії Рохи», збірна України залишилася на третій позиції у групі «С» і все ще має чудові шанси для потрапляння до фінального частини континентальної першості, яка пройде у 2016 році у Франції. У разі здобуття перемог у всіх наступних поєдинках кваліфікації, підопічні Михайла Фоменка гарантують собі прямий вихід на чемпіонат Європи. У іншому випадку, українцям необхідно буде проходити тест на міць через раунд плей-офф.

Збірна Латвії проводить менш вдалу з точки зору підсумкового результату кваліфікацію. Відомий у минулому футболіст англійського «Саутгемптона», а наразі головний тренер латвійської збірної Мар’янс Пахарс, будує нову команду, випробовуючи поряд із досвідченими виконавцями молоду та перспективну молодь. Як результат, збірна Латвії після п’яти матчів ще жодного разу не залишала поле переможцем, а в активі цієї команди наразі нараховується усього три очки.Незважаючи на статус аутсайдера у нинішній єврокампанії, збірна Латвії є «міцним горішком» і може попсувати нерви будь-якому супернику. У цьому вже пересвідчилася збірна Чехії, яка декілька днів тому лише на останніх секундах матчу з латвійцями зуміла уникнути домашньої поразки – 1:1.

Історія протистоянь між збірними України та Латвії нараховує усього два матчі, причому обидві зустрічі наших колективів відбувалися у товариських матчах. У серпні 2001 року команда Валерія Лобановського проводила спаринг з командою Латвії у рамках підготовки до вирішальних матчів відбору ЧС-2002 у Японії та Південній Кореї. Матч, який проходив на стадіоні «Сконто» у Ризі, завершився перемогою «синьо-жовтим» - 1:0. Єдиний гол у тому матчі на 20-й хвилині провів нападник київського «Динамо» Олександр Мелащенко.

Наступної і останньої на поточний момент зустрічі збірних України та Латвії на футбольному полі вболівальникам довелося чекати півтора роки. 2 квітня 2003 року на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського команда Леоніда Буряка з мінімальною перевагою здолала опір суперників завдяки голу півзахисника московського «Спартака» Максима Калиниченка з 11-метрової позначки. До речі, головний тренер збірної Латвії Мар’янс Пахарс брав участь у якості гравця у першій зустрічі латвійців з українцями, а діючий спортивний директор команди Маріс Верпаковскіс і взагалі зіграв в обох спарингах.

У цілому, незважаючи на небагатий досвід міжусобних матчів, збірні України та Латвії дуже добре знайомі з можливостями одна одної, оскільки професіональні клуби обох країн значно частіше за національні команди з’ясовували стосунки на полі. Більш того, чимало представників латвійського футболу свого часу набували досвіду гри на високому рівні в українських клубах. Тому, беззаперечно, на усю футбольну спільноту чекає цікавий поєдинок двох по-справжньому товариських держав.

Нагадаємо, арбітром матчу призначено 32-річного рефері з Австрії Харальда Лехнера. Асистентами арбітра на цьому матчі будуть Андреас Штаудінгер та Максимільян Кольбіч (обидва - Австрія). Резервний арбітр – Юрій Можаровський (Україна).

Товариський поєдинок між збірними України та Латвії розпочнеться о 21:00 за київським часом. Трансляція матчу проходитиме на телеканалі «Україна». Текстова онлайн-трансляція матчу пройде на офіційному сайті Федерації футболу України.

Источник: ФФУ

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML