ШАХТА

Анатолий Демьяненко: "Не спешите нас хоронить..."

27.03.2015 20:11

Анатолий Демьяненко: Не спешите нас хоронить...У п'ятницю, 27 березня національна збірна України з футболу складатиме серйозний іспит. "Синьо-жовті" у гостях зіграють проти однієї із найсильніших команд світу – збірної Іспанії.

Титулований суперник провалив чемпіонат світу 2014 року, після чого у команді почалася зміна поколінь. Попри деякі проблеми, іспанці залишаються дуже сильним суперником, у складі якого зірки світового масштабу.

У відбірному циклі до Євро-2016 у збірної Іспанії не обійшлося без осічок. У жовтні 2014-го ця команда програла Словаччині. Словакам також поступилися і українці. Тож тепер піренейці та "синьо-жовті" з однаковою кількістю очок – по 9 - посідають друге місце в групі.

А кривдник обох команд – Словаччина із 12-ма пунктами наразі займає перше місце.

Про протистояння Іспанія – Україна Чемпіон розпитав у відомого тренера і у минулому футболіста Анатолія Дем’яненка.

- Анатолій Васильович, українці можуть обіграти іспанців?

- У футболі всяке трапляється. Безперечно, буде дуже важко. Але не потрібно завчасно "хоронити" нашу команду. Хоча, як на мене, нічия уже буде хорошим результатом.

- А якщо українці переможуть, то – це уже буде сенсація?

- (Після паузи) В принципі, так. У гостях перемогти іспанців – далеко не кожній команді дано.

- Торік на чемпіонаті світу іспанці виступили дуже не вдало. Пік їхньої кризи позаду?

- У них триває зміна поколінь, багато нових гравців награється. Хоча в Іспанії футбол завжди був добре розвинений, є багато класних виконавців, чемпіонат у них на високому рівні. Тому проблем із пошуком гравців там ніколи не було.

- Іспанці у цьому відбірному циклі до Євро програли Словаччині. Це недооцінка суперника чи все-таки криза самих іспанців?

- У футболі усяке трапляється. Тим паче, на початковому етапі турнірів, тоді часто не обходиться без несподіванок. А ось зараз усе буде зрозуміло хто на що здатен.

- Михайло Фоменко запросив до збірної усіх найсильніших?

- Думаю, що так. Усі, хто відповідає вимогам рівня збірної, запрошені.

- Як оціните ланку нападників нашої збірної? Форвардів-голеадорів у нас не має…

- Звісно, хотілося, щоби у нас був такий футболіст, як Андрій Шевченко, щоби забивав багато голів, самотужки вирішував долю епізодів. Але наразі такого форварда у нас немає, тому варто підтримати тих, хто є. І сподіватися, що їх прорве. А потенціал у Зозулі, Кравця є. Та і забивати вони вміють…

- А в інших ланках проблем не має?

- В захисті та в середній лінії у нас достатньо кваліфікованих виконавців, з досвідом виступів на міжнародній арені. Особливих проблем не бачу.

- Як оціните шанси українців здобути бодай нічию?

- Ніколи не займаюся прогнозами. Шанси на позитивний результат завжди є. А як воно буде побачимо.

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML