ШАХТА

"Звездная" группа тренеров получила «PRO»-дипломы УЭФА

Звездная группа тренеров получила «PRO»-дипломы УЭФАУ четвер, 19 березня, у Києві завершилося навчання тренерів за програмою «PRO»-диплом УЄФА, за результатами якого група з десяти майбутніх спеціалістів отримала тренерські ліцензії найвищого ґатунку.

Шоста і заключна сесія навчання тренерів тривала чотири дні, протягом яких слухачі мали можливість поглибити свої знання відносно специфіки тренерської роботи у національній команді, заслухавши лекції видатних особистостей вітчизняного футболу - головного тренера національної збірної команди України Михайла Фоменка, а також тріумфатора юнацького Євро-2009 та колишнього помічника головного тренера збірної України Юрія Калітвінцева. Крім того, протягом навчання піднімалися актуальні питання менеджменту та маркетингу у футболі та останні нововведення до Правил гри.

У середу тренери успішно захистили свої дипломні роботи, а наступного дня на них вже чекали екзаменаційні білети. Іспит проводили Заслужений тренер України та голова екзаменаційної комісії Йожеф Сабо, технічний директор ФФУ Валерій Шамардін та його заступник Віктор Догадайло – усі тренери з гідністю подолали останній бар’єр на шляху до заповітних «PRO»-дипломів УЄФА.

«Хлопці пройшли великий шлях. За останні півтора року ми стали справжньою командою, і ми дякуємо вам за ставлення до навчання, яке ви продемонстрували протягом цього часу. Ми не тільки давали вам знання, але й вчилися у вас. Зокрема, Андрій Шевченко поділився з нами своїми поглядами на принципи роботи у таких зарубіжних клубах, як італійський «Мілан» і англійський «Челсі», - зазначив під час вручення дипломів Валерій Шамардін.

«Усі хвилювання залишилися позаду. Сьогодні ви стали дипломованими фахівцями. Теорію ви успішно склали, і я сподіваюся, що на практиці ви доведете, що є фахівцями високого класу. Бажаю усім успішного тренерського шляху, хоча не варто забувати, що це ремесло є дуже складним», - сказав на адресу новоспечених власників дипломів Йожеф Сабо.

У свою чергу, від групи тренерів слово взяв Андрій Шевченко, який подякував викладацькому складу за набуті знання: «Практично не помітив, як швидко промайнув час. Протягом півторарічного навчання тут панувала по-справжньому добра атмосфера, в якій було дуже приємно працювати. Кожен з нас отримав великий обсяг знань. Хочеться подякувати за цінні теоретичні знання та практичні навички, якими ви з нами поділилися, за взаєморозуміння і людські стосунки».

Список тренерів:

1.  Валерій Богданець («ФШМ», Росія)

2.  Веллі Касумов (Азербайджан)

3.  Юрій Куліш («Локомотив», Росія)

4.  Олег Лещинський (м. Севастополь)

5.  Дмитро Михайленко  («Дніпро», Дніпропетровськ)

6.  Едуард Павлов (м. Київ)

7.  Василь Сачко («Ворскла», Полтава)

8.  Андрій Шевченко (м. Київ)

9.  Сергій Федоров («Динамо», Київ)

10.  Ігор Йовічевич («Карпати», Львів)

Источник: ФФУ

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML