ШАХТА

Павел Шкапецно: «Бразильцы хотят уйти из Шахтера»

Павел Шкапецно: «Бразильцы хотят уйти из Шахтера»

В осінній частини чемпіонату найкращі враження справляло «Динамо». Судячи зі всього, кияни є фаворитами чемпіонської гонки. Про це розповів відомий у минулому футболіст Павло Шкапенко. Експерт підбив підсумки першої половини сезону.

- Які найбільші несподіванки першої половини сезону?
- Почну із приємної несподіванки: «Динамо» осінню частину чемпіонату завершило на першому місці. Причому кияни по грі очолюють турнірну таблицю. Сергію Реброву вдалося перелаштувати підопічних, у них інший настрій, ніж при Блохіну. На полі «динамівці» тепер викладаються повністю. Тішить, що в «Динамо» заграли молоді українські футболісти, це здорово. Той же Ярмоленко, якого чи не кожного дня продають, на полі є справжнім лідером. За «Динамо» дуже радий.

Також радий за «Зорю». Юра Вернидуб створив непоганий колектив із молоді, яка грає за різного рівня збірні. У такий непростий час, «Зоря» показує достатньо змістовний футбол.

Розчаровує моя улюблена команда запорізький «Металург». У них то зміна керівництва, то ще щось. Ця команда є справжнім розчаруванням чемпіонату. Сподівався, що вони хоча б в середині турнірної таблиці будуть. А тут, як зазвичай, не зрозуміло що коїться і при цьому погані результати.

- «Шахтарю» бракує стабільності, восени «гірники» програвали командам,  яким зроду не поступалися…
- Бразильці просто хочуть покинути команду. Це усім зрозуміло. Дивився інтерв’ю із Срною, він молодець. Що він, що Луческу – молодці. Вони професіонали. А бразильці хочуть піти. Вони грають хіба в єврокубках, продають там себе. «Шахтар», як на мене, цієї зими хтось із бразильців покине. Тому, як на мене, донеччанам потрібно звертати увагу на українців. Тільки так…

- У «Дніпра» ще гірша ситуація. Там через зміну тренера команда ніяк не може показати свою гру…
- «Дніпру» просто не таланить, постійно хтось із лідерів випадає через травми. Тому дніпропетровці не показують свою гру. Це просто невезіння. Треба потерпіти до весни, коли команда підсилиться. Коноплянка піде, мабуть, це уже точно. І це правильно, він готовий до переходу.

- Виходить так, що влітку «Дніпро» пристосовувався до нового тренера, а навесні будемо говорити про те, що нові гравці ще не адаптувалися?
- Важко щось сказати… Мабуть, ви праві. Взагалі, вважаю, що у «Дніпра» хороша школа, тому є сенс молоді більше довіряти. Наразі ж у дніпропетровців немає запасу міцності, лавки запасних. Цю лаву потрібно формувати зі своїх футболістів.

- Судячи з ваших слів, найбільше шансів на чемпіонство у «Динамо», адже у «Шахтаря» та «Дніпра» є свої проблеми?
- Шанси найкращі у «Динамо», але справа не в цьому. Яким буде чемпіонат навесні – це головне. Ви ж бачите, яка ситуація в країні. «Карпати» бастують, ще дехто… Головне, щоби із клубами усе було гаразд, а за чемпіонство я не переживаю.

- Натякаєте, що клуби можуть відмовлятися від участі в чемпіонаті?
- Так, це головне питання. Ті знімуться, ті знімуться, і що за чемпіонат у нас буде? Якщо по грі говорити, то у «Динамо» найкраща ситуація.

- Я б все-таки хотів продовжити розмову про гру. Хіба не «Олімпік» найбільша несподіванка першої половини сезону?
- Погоджуюся, саме хотів відзначити цю команду… Молодці, спокійна, міцна команда. І по грі вони відповідають своєму місцю в турнірній таблиці. У них добре налагоджена командна гра, це заслуга тренера. Достойно виступає в еліті.

- «Металіст» розчаровує, є сподівання, що навесні у харків’ян щось покращиться?
- Тут незрозуміло, що твориться. Гравці непогані, але в клубу важкі часи. Тому і такі результати.

- Але із таким підбором гравців хіба результати не мали б бути кращими?
- Футболісти у них хороші. Але коли ти зарплату не отримуєш, який футбол може бути.

- Вам не здається, що прірва між топ-трійкою та іншими командами останнім часом ще більше зросла?
- Це закономірно. Те, що твориться у нашій країні, позначається і на футболі. Є велика різниця у бюджетах, підборі футболістів. Але  тішить, що є такі команди, як «Зоря», «Олімпік». Це позитив.

Источник: «Футбол 24»

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML