ШАХТА

Игор Йовичевич: «У нас нет страха перед Шахтером»

19.11.2014 17:31

Игор Йовичевич: «У нас нет страха перед Шахтером»

Головний тренер «Карпат» поспілкувався з журналістами під час відкритого тренування.

– Мотивація? Самі хлопці мене мотивують... Особливо цього тижня. Погляньте, яке в них бажання (тренер повертається до галасливого «квадрату»). Так легше працювати і добре підготувалися до відповідального матчу тактично і психологічно. Ми знаємо, що «Шахтар» має найкращу атаку в чемпіонаті, має великий потенціал. Свою роботу з хлопцями ведемо через аналіз. Помноживши його на бажання, отримаємо зброю, якою й будемо боротися проти суперника.

– Наскільки принциповим для вас є цей матч? Його вже називають львівським дербі...
– Матч дуже принциповий. Власне, для нас кожен матч такий. Але зараз ми розуміємо проти кого граємо. Тому мотивація з боку тренера не потрібна, щоб вона не переросла в психологічний бар’єр. У нас існує повага до «Шахтаря», але нема страху. Ми вже показали, що можемо грати на рівних з сильними командами.

– Ви не зможете бути в технічній зоні...
– Я буду зі своїми хлопцями до самого початку в роздягальні. Звичайно, легше бути на полі. Коли я поруч, то відчуваю кожен їхній рух, через досвід гравця можу щось підказати. З трибун видніше, але вже не можеш нічого коригувати. Тому мені особисто буде набагато важче. Сподіваюся на телефон і розмови з помічниками. Побачимо, як вийде.

– Гру «Динамо» ви знали, адже перед останнім матчем двічі зіграли з киянами в Кубку. А от з «Шахтарем» поки справи не мали...
– Це факт. Ми додавали з динамівцями у кожному матчі, знали їхні кроки і рухи кожного гравця. З «Шахтарем» такого досвіду нема. До того ж, в нашого суперника інший стиль гри – багато комбінацій, багато трикутників. У «Шахтаря» є чимало сильних гравців в індивідуальному плані. Супернику, який веде оборону, буде дуже складно. Все-таки, це команда топ-рівня.

– Склад на гру ви вже визначили?
– Є одна позиція, яка не те щоб турбувала мене, але змушує задуматися. Через тренування ми будемо вирішувати цю проблему.

– Наскільки важливою для вас стане втрата Даушвілі?
– Це дуже важливий гравець лінії оборони. Ми бачимо, що він бере ініціативу в свої руки, читає гру. Шкода, що його не буде, але у той же час я задоволений тим, як він додає і прогресує. Хто б не вийшов на його позицію робитиме не менше – тут я не сумніваюся.

– Ви не голите свою бороду для удачі?
– Я лише коли бачу чорного кота, то зупиняюся. Можу і по 45 хвилин чекати. Інших забобонів у мене нема. Але і не змінюю те, що йде добре.

Источнки: ФК «Карпати»

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML