ШАХТА

Виктор Вацко: "КДК ФФУ не должен рассматривать вопрос Калинич-Степаненко"

19.11.2014 10:40

Виктор Вацко:

Виктор ВацкоТелекомментатор Виктор Вацко считает, что КДК ФФУ не должен был касаться спорного эпизода между Калиничем и Степаненко, так как арбитр уже оценил его.

"З приводу питання Степаненко-Калініч я Вам так скажу: навіть серед професійних арбітрів, з якими вдалось поспілкуватись кулуарно, думки з цього приводу серйозно відрізняються. Хтось вважає, що Абдула абсолютно правильно розібрався із епізодом. Хтось - навпаки вважає, що це - чиста червона. Однозначно можу сказати, мені дуже цікаво, як поведе себе КДК ФФУ у цьому питанні", - написал эксперт в своей конференции на matchday.

"З одного боку можна говорити, що цей орган не повинен був взагалі торкатися питання ігрової ситуації Калініч-Степаненко, оскільки арбітр бачив епізод і призначив штрафний у цій ситуації", - продолжил журналист.

"З іншого боку, у Дисциплінарних правилах ФФУ є стаття 60 ("Юрисдикція КДК"), а в ній пункт 4, де вказано, що "До виключної компетенції КДК ФФУ, як органу першої інстанції,
відносяться питання щодо… виправлення явних помилок в рішеннях дисциплінарного
характеру, прийнятих арбітром", - указал на статут Вацко.

"Тобто цей пункт може посприяти дозволу охарактеризувати рішення Абдули в епізоді Калініч-Степаненко "явною помилкою в рішенні дисциплінарного характеру" і, як наслідок, заохотити "карателів" до її "виправлення". Ось така "кАлізія" )))", - подытожил аналитик.

Источник: Шахта.org

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML