ШАХТА

Несмачный: "Блохин был бы большим плюсом для сборной Беларуси"

Несмачный: Блохин был бы большим плюсом для сборной Беларуси

Колишній гравець київського «Динамо» та збірної України Андрій Несмачний поділився очікуваннями про прийдешній матч киян з «Говерлою»,поміркував з приводу відновлення Гармаша, повернення Мбокані та можливого тренерства Олега Блохіна на чолі збірної Білорусії.

— Чи справедливо те, що орендовані гравці «біло-синіх», мабуть, не зможуть зіграти проти «Динамо»?
— Це питання потрібно було підіймати не перед матчем, а тоді, коли гравці йшли в оренду. Коли я грав – завжди так було, - якщо гравець київського «Динамо» йде в оренду, то він не грає проти своєї команди. Таке повинно прописуватися в контракті, а не обговорюватись перед матчем. Якщо так було завжди, то керівництво «Говерли» знало, що гравці не зможуть вийти проти «Динамо» і потрібно було це обговорити безпосередньо з керівництвом столичного клубу. Якби це було б зроблено заздалегідь, то не виникало б подібних дискусій.

— Але для орендованих гравців «біло-синіх» це було б великим стимулом – зіграти проти «Динамо»…
— Дійсно, для них це було б дуже великим стимулом, зіграти проти клубу, в якому вони, через певні причини не закріпились в основному складі, а пішли в оренду. Вони хотіли б показати тренерському штабу «Динамо» та президенту, чого вони варті та, що на даний момент, вони готові захищати кольори основного складу столичного клубу. Мотивація була б просто величезна, якби вони грали проти своєї команди.

— «Говерла» - третя команда з низу турнірної таблиці. Цей матч можна назвати «легкою прогулянкою» для столичного клубу?
— Та, ні. Навпаки, київське «Динамо», наразі, відчуло «смак перемог», зараз йде становлення нової команди і я не думаю, що Сергій Ребров дозволить гравцям підійти до цього матчу з «шапкозакидацьмими» настроями. Справа ж не в «Говерлі». Адже команді потрібно було пройти достатньо велику дистанцію, щоб повернути собі минулі кондиції.

— Відновлення Дениса Гармаша може затягтися, – на даному етапі, це не проблема для «Динамо»?
— Гармаша дійсно не вистачає, адже він дуже сильний гравець в своєму амплуа. На сьогоднішній день, він би точно не завадив київському «Динамо». Але не потрібно забувати, що на те це й «Динамо» - команда, в якій немає гравців, котрих неможна замінити. Ви лиш гляньте, як заграв Сидорчук. Можливо, якби не травма Гармаша, то ми не побачили б, в найближчий час, гру Сергія «у всій красі». Неможна сказати, що є заміна чи її немає, адже кожен гравець має індивідуальні сильні якості. Але цю позицію «закрили» гравцем, який дійсно діє не в шкоду команді.

— Невдовзі повернеться Мбокані. На рівні з Кравцем та Теодорчиком йому важко буде ввійти в основу?
— Все залежить від самого гравця. У Дьємерсі є дуже сильні якості і він це довів до травми. Все в його руках. Буде добре, якщо він поверне колишні кондиції та демонструватиме футбол, задля якого його запросили в «Динамо». Якщо він вийде на свій рівень, то така конкуренція піде усім на користь. Команда грає не в одному турнірі і «ставки» є високими. Можливо, будуть травми, хтось випадатиме чи комусь буде потрібен відпочинок – три рівноцінних нападника, це дуже добре для будь-якого клубу.

— Екс-тренер «Динамо», Олег Блохін, може очолити збірну Білорусії…
— В Олега Володимировича є ті якості, які дійсно потрібні головному тренерові збірної. Я грав під його керівництвом. Він дуже хороший мотиватор і, я думаю, що він зможе створити колектив, який добре себе покаже на європейській арені та інших турнірах. В нього величезний досвід і не потрібно згадувати його невдачі на клубному рівні. Це все одно буде великим плюсом для збірної Білорусії.

— Зараз нашу збірну «веде» «Динамо» і було б цікаво поспостерігати за грою збірної Білорусії Олега Блохіна проти збірної України?
— Звісно, було б дуже цікаво за цим поспостерігати. Тим паче, Україна прийматиме Білорусію і це додало б додаткового інтересу. Та й, взагалі, цікаво те, як Олег Володимирович приготував би цю команду до нового відбіркового циклу, адже цей вже провалено. Його призначення і було б підготовкою до наступного етапу. Цікавими були б його корективи в для білоруської збірної, його бачення гри та що він зможе змінити за такий відрізок часу.

Источник: 1927.kiev.ua

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML