ШАХТА

Эдуард Соболь: «Мы сделали свою историю»

Эдуард Соболь: «Мы сделали свою историю»

Напередодні поєдинку проти збірної команди Чехії, захисник збірної України U-20 та донецького «Шахтаря» Едуард Соболь поділився спогадами про участь у фінальній частині чемпіонату УЄФА Євро-2014, а також розповів про майбутні матчі.

- Ти забили переможний гол у вирішальному матчі проти збірної Англії. Чи це було очікувано для тебе? Які емоції ти відчував?

- Відверто кажучи, я не розраховував не те, що заб’ю гол. Гра склалася так, що ми не поступалися супернику протягом всієї гри, хоча ми грали від оборони, проте це дало свої позитивні плоди. Емоції переповнювали всю команду, адже наша збірна давно не виходила у фінальну частину чемпіонату Європи. Ми зробили свою, хоча й маленьку, але історію.

- Часто ти забиваєш вирішальні голи? Цей буде одним із тих, що запам’ятовуються найбільше?

- На цьому етапі він дійсно буде найбільш пам’ятним та вирішальним. Він єдиний, і завдяки ньому наша команда вийшла на цьогорічний чемпіонат Європи.

- Власне, згадуючи чемпіонат Європи, що тобі найбільше запам’яталося? Наскільки сподобалася організація?

- Чемпіонат Європи на те й чемпіонат Європи, щоб його організація була на найвищому рівні. Це стосується і тренувальних баз, і проживання, і рівня команд, які приймають участь у форумі. Ми всі були задоволені. Звісно, нам не вдалося вийти з групи,продемонструвавши свої найкращі якості, та нам є до чого прагнути та вдосконалюватись.

- Якщо говорити про матчі, які ви провели на турнірі, чи можеш ти виділити якийсь конкретний? Той, що найбільше запам’ятався.

- Безперечно це гра з Німеччиною. Ім’я суперника говорить саме за себе. На той матч прийшло багато вболівальників, був великий ажіотаж. Для того, щоб пройти далі, нам потрібен був принаймні нічийний результат, та нажаль ми програли на останніх хвилинах.

- Тим не менше, ваша команда увійшла до шести кращих команд, які поїдуть на чемпіонат світу у Новій Зеландії. Як ти сприйняв новину про те, що відразу після чемпіонату Європи треба їхати на чемпіонат світу?

- Звичайно ми готуємось до світової першості. Сподіваюся, ми проявимо себе краще, ніж на чемпіонаті Європи.

- У жовтні ви гратимете проти молодіжної збірної Чехії. Чи знаєш ти щось про суперника?

- Ми грали з нашими однолітками з Чехії і знаємо, що у них досить сильні національна та юнацькі команди. Наш суперник – це добре організована дисциплінована команда. Думаю, на нас чекає цікавий поєдинок.
Источник: ФФУ

Читайте также
| Карта сайта: XML | HTML